Voor vrijdag 26 augustus was Lucinde de enige die aan de bak moest. Aanvankelijk heeft ze ingeschreven voor Hoogspringen en Kogelstoten. Doordat de organisatie de tijdstip voor kogelstoten heeft vervroegd moest Lucinde afzien van deelname aan kogelstoten zodat ze zich kan focussen op hoogspringen. Eerst moest ze heel lang wachten want ze begint op 151cm. En zo bleef ze tot 160cm foutloos met springen. Vanaf 163cm vielen haar 2 directe tegenstanders af en won Lucinde een gouden medaille. Pogingen om over 166cm te springen mislukken, maar het feest kon al beginnen.

Zaterdag de laatste dag voor het EJK Atletiek. Alle atleten kunnen weer op jacht gaan naar een medaille. Eerst moet Léjon zien kwalificeren met 200m. In zijn serie finishte hij met 23.20 sec als snelste over de finish en mocht weer aantreden in de finale, anderhalf uur later. Spanningen voelt zich opkomen in Léjon en bleef scherp focussen op een goede afloop. Tot 30 meter voor de finish lag Léjon op 4e plek, maar kent een supersprint waardoor hij op het laatste moment een Rus inhaalde en pakte wonderbaarlijk een bronzen medaille. Een geweldige prestatie voor Léjon die nog maar pas begonnen is met Atletiek. Zelf verbeterde hij zijn PR naar 23.05 seconden.

Daarna gingen de Golden Girls, Elaine en Lucinde naar de start voor finale 200m. Bij startschot met flits ging Elaine snel van start en vloog geroutineerd naar de finish en pakte haar 2e gouden medaille. Met tijd van 26.38 seconden bleef ze haar tegenstanders voor. Lucinde Wiersema, die overigens bekend staat als geen hardloopster, zette ook een goede tijd neer en werd met 29.00 seconden 5e.

Ralph van Houwelingen mocht als laatste van het oranje-team optreden bij 1500m. Omdat het weer in Karlsruhe zuchtte onder de hitte van 37 graden heeft de trainer Tonnie Dirks met Ralph afgesproken om tactische loop te doen. Zo startten de lopers ook vrij rustig om beetje in te komen. Onverwacht viel Zweed Otto Kingstedt uit en moest Ralph zich richten op een Spanjaard Jaime Martinez Morga, die een sterke 800m-loper is. Na 2e ronde ging tempo wat hoger en bij het ingaan van de laatste ronde versnelde Ralph de tempo en Jaime Martinez Morga kon hem blijven volgen  en nog 200m ging hij Ralph voorbij. Ralph is zeer tevreden met 2e plaats en gelopen tijd van 4 minuten 34,1 seconden. Het is veel te heet om een toptijd te lopen.

Controle was wel erg streng in Karlsruhe. Zo moest Elaine, Léjon en Ralph naar dopingcontrole. En zelfs Elaine ook nog naar audiologische test.

Team Holland kan tevreden terugkijken op het toernooi die erg succesvol is voor de atleten. 3 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen medailles. Dat belooft wel goeds voor de toekomst. Hopelijk zullen er dan meer talenten aankloppen bij de KNDSB. Vandaag kwam Chef de Mission Toine Vos onverwachts op bezoek om talenten te mogen aanschouwen. Hij was erg onder indruk van de atleten.

Morgenochtend na het ontbijt vertrekt het team Holland met auto’s naar huis.

Bron: KNDSB afdeling Atletiek

20160827_135800 20160827_134749 20160827_131042(0) IMG-20160827-WA0055 20160827_150050 20160827_143047