Op 6 maart 2016 vond de 42e editie plaats van de NN CPC Loop Den Haag. Dit Haagse familie-evenement trok ook dit jaar weer tienduizenden deelnemers en bezoekers. Zowel nationaal als internationaal was er veel belangstelling voor de snelle NN Halve Marathon. Er is echter veel meer dan dat. De NN CPC Loop Den Haag kan met recht een traditie genoemd worden.

Voor een aantal lopers is deze evenement een uitgelezen moment om een debuut te maken op de halve marathon. 21,0975 kilometer moet er afgelegd worden vanaf de Haagse Malieveld waar de lopers starten en door de stad moeten lopen met een grote omweg richting de strand. Zo liepen ze dan ook naar het pier en van daaruit lopen ze richting de stad weer in naar de Malieveld waar de finish op hun wachtte.

Van 12 dove hardlopers maken er 6 lopers een debuut. Zeer verdienstelijk en vermoeiend maar met trots hebben ze de finish behaald. Patrick Cromsigt is de snelste van 12 dove hardlopers. Met een mooie tijd van 1 uur 27 minuten en 45 seconden kan hij zich nu opmaken voor zijn debuut op de marathon van Rotterdam, welke gelopen wordt op 10 april a.s.

De 62-jarige Ko ter Linden is zeer in z’n nopjes dat de lopers mooie tijden hebben gelopen. Aantal hebben voor het eerst gedaan. Het belooft misschien iets voor de toekomst. Namelijk grotere aantal lopers voor de marathon.

Bij de Marathon van Rotterdam op zondag 10 april doen de volgende lopers mee aan het NK: Patrick Cromsigt, Ko ter Linden, René Hazelebach, Frank Veugen, Lizeke Vlasveld – van der Linden en Silvana Dell’Era.

Ook maakte de afdeling Atletiek van deze moment een gelegenheid om 2 hardlopers te huldigen. Frank Veugen en Silvana Dell’Era waren de winnaar en winnares van de KNDSB Deaf Runners Ranking 2015. Beiden kregen een mooie attentie, een waardebon van Runnersworld. Voor dit jaar is er weer KNDSB Deaf Runners Ranking. Alle uitslagen kunnen gemaild worden.

Elders deden er nog meer dove hardlopers mee aan hardloopevenementen. Zo deed Kees-Jan Dankers (ZBSD) mee aan 20 van Alphen, ofwel 20 kilometer. In Alphen aan den Rijn liep hij het in een tijd van 1 uur 39 minuten en 7 seconden.

In Oisterwijk deden er 3 hardlopers van DSV de Dommel mee aan Rico Salvetti Loop. Esther Zaat en Jeroen Jansen deden 5 kilometer. Beiden liepen in tijden van respectievelijk 26 minuten 55 seconden en 32 minuten 40 seconden. Yvette Lentink pakte een dubbele afstand en finishte in een tijd van 1 uur en 5 seconden.

Bron: KNDSB afdeling Atletiek