Zondag 19 juni vond het NK tennis voor het enkelspel en gemengd dubbelspel plaats. Na loting door kinderen van Mark van Maris, bestuurder van Zwaluw ‘60, konden de wedstrijden gespeeld worden.

Erik Jacobi is bij de heren Nederlands Kampioen 2016. Dat is hij nu 2x achter elkaar. In 2013 was hij ook al de beste (in 2014 en 2015 werd geen NK georganiseerd). Wanneer hij het volgende NK weer wint, mag hij de wisselbeker houden!

Bij dames versloeg Kristel Koolhaas andere vrouwen met groot gemak en mag zij zich een jaar lang de beste tennisvrouw van KNDSB noemen.

Bij het gemengd dubbel mochten Jeannette Boom en Stefan Jacobi de titel op hun naam schrijven.

De medailles werden namens het KNDSB-bestuur door bondsridder Karin Pavloff omgehangen aan de winnaars en verliezende finalisten.

Organisatorisch is het een geslaagde dag! Er zijn ook enkele leerpunten uitgehaald, die voor het volgende NK uiteraard verbeterd zullen worden. Zo zullen het enkelspel en mixdubbelspel niet meer samen op één dag gespeeld worden. En viel de loting voor een enkeling wel erg gunstig uit waardoor een finale in wandeltempo gehaald werd. En zal de opzet van de competitievorm anders ingericht moeten worden.

Hopelijk wordt in september dit jaar het NK voor heren- en damesdubbelspel gehouden. Hou ons in de gaten!

IMG_0635IMG_0693IMG_0689IMG_0687IMG_0686IMG_0655IMG_0659IMG_0653