In 2013, na de Deaflympics, begon NK Hardlopen voor het eerst en in Etten-Leur met 5km, 10km en Halve Marathon. In 2014 vond het NK plaats in Dordrecht, ook met 3 afstanden. Vorig jaar was het alleen 2 afstanden, 10km en Halve Marathon. Vanaf dit jaar worden NKs gesplitst gehouden. Zo was het afgelopen zondag 26 juni in Roosendaal de eerste NK Halve Marathon.  Op 30 oktober is er alleen NK 10 kilometer in Dordrecht.

Vooraf was het te doen over “Code Geel” in het aantal gebieden, waaronder Noord-Brabant. Roosendaal, de plaats van handeling voor NK Halve Marathon ligt in Noord-Brabant. Gelukkig is het Roosendaal bespaard gebleven.

groep NK

Aanvankelijk zou er 9 deelnemers meedoen, maar sterke atleet Patrick Cromsigt voelt zich nog niet 100% en koos veiligheidshalve voor 10km en zag daarom af voor deelname aan het NK Halve Marathon. Om 16:30 uur zijn de lopers (4 heren en 4 dames) gestart vanuit het centrum van Roosendaal richting de Belgische grens waarna ze terugkeren naar de stad Roosendaal.

Het was een pittige tocht die op sommige stukken vrijwel saai zijn en het weer was soms te warm.

Silvana Dell’Era heeft met haar imposante optreden de titel veroverd. Haar tijd is scherp gesteld en was zelfs bijna sneller dan mannelijke lopers. Alleen Frank Veugen stak er een stokje voor en zelf pakt hij de titel voor de 3e keer bij de heren.  Bij de heren was het spannend wie 2e zou worden. Na 10\km heeft Ko al een gat van 2 minuten geslagen op René Hazelebach en wist dat heel lang vol te houden. Ko werd 2e en René mocht 3e prijs in ontvangst nemen. Robert Markus werd 4e, maar kreeg het zwaar na 15 kilometer. Gelukkig wist hij de finish te bereiken.

Bij de dames na Silvana finishte Monique als 2e, gesloopt over de finish. Sandra Bruggeman – Groen was in haar nopjes dat ze 3e van Nederland is geworden. Yvette had zichzelf ten doel gesteld om een PR te halen, maar is net niet gelukt.

NK Halve Marathon uitslag

dames

heren

Het was een geslaagde opzet. Volgende jaar wordt NK Halve Marathon elders gelopen.

Aanstaande zaterdag 2 juli is er een gezellige hardloopevenement in Rotterdam. Ekiden, estafetteloop. 5 doventeams doen er aan mee. ZBSD, DSV de Dommel en 3x DSV Dorswedo (Heren, Dames en Mix). Meer dan 25 dove hardlopers!!!!! Wat ten goede komt voor zichtbaarheid van de dovensport in de reguliere sportomgeving.

Start is om 12:00 uur. Wie het leuk vindt om te komen kijken, is van harte welkom.  Adres: Langepad 16 te Rotterdam.  www.rotterdamekiden.nl

Bron: KNDSB afdeling Atletiek

 

DELEN
Vorig artikelNK Tennis 2016
Volgend artikelVeldvoetballers gezocht