Gisteravond vertrok een judoploeg vanuit Amsterdam naar Turkestan in Kazachstan. Naar het Wereldkampioenschap Judo die van 10 tot 15 april plaatsvindt. Aanvankelijk zou het WK in Teheran, Iran worden gehouden, maar door onrustige situatie in de Midden-Oosten heeft Kazachstan de organisatie overgenomen.

vlnr: Albert Westerhof, Wietse Swart, Stefan Greuter, Jari Wollrabe en Michel van Assel

Maandenlang hebben Albert Westerhof en Jari Wollrabe intensief getraind om goed klaar te zijn op het WK. Het is dan ook een heel belangrijk evenement voor beiden met oog op de Deaflympics Tokyo 2025.

Albert Westerhof is geen onbekende in de Dovensport. Nu op zijn 35e leeftijd gaat hij op voor zijn 5e WK en komt uit in gewichtsklasse -60kg. Tegenstanders zijn op dit moment nog niet bekend, maar zal ongetwijfeld een sterke Kazak Aldibek tegenkomen van wie Albert in de Deaflympische finale in Caxias do Sul heeft gewonnen. Wietse Swart, die al sinds 2007 Albert coacht op de internationale evenementen, heeft afgelopen maanden Albert intensief voorbereid voor het WK en is vol vertrouwen van een goed resultaat. Stefan Greuter, de vaste sparringpartner, is er weer bij.

Voor Jari Wollrabe met zijn 20 jaar wordt het 4e internationale kampioenschap en komt uit in gewichtsklasse -81kg. Veel judoka’s uit o.a. Korea, Kazachstan, Turkije, Oekraïne en Iran komen uit in deze klasse en is concurrentie heel breed. Voor hem een zware kluif om goed te eindigen in de ranking. Hij wordt dit keer bijgestaan door coach Michel van Assel uit België.

Er is nog niet veel nieuws vanuit de organisatie van het WK, maar dat zal komende dagen wel blijken. Wel komt er een livestream van wedstrijden. Toernooi van Albert is op vrijdag 12 april en Jari op zaterdag 13 april. Hou onze social media in de gaten!

Deelname aan het Wereldkampioenschap Judo voor doven en slechthorenden wordt mede mogelijk gemaakt door hartverwarmende sponsors en donateurs. En ook sportbonden.