Maandag 27 mei jl. vond de Algemene Vergadering van NOC*NSF op het welbekende Papendal in Arnhem plaats. Tijdens deze vergadering ook de voordracht tot associatie van KNDSB bij NOC*NSF behandeld.

Afgelopen maanden werd van alles voorbereid om te voldoen aan de kwalificatie-eisen voor een geassocieerde sportbond. Derhalve was het voor de aanwezigen vanuit KNDSB nog even spannend hoe de vergadering hierop ging reageren. We waren dan ook heel blij dat de vergadering unaniem besloot tot acceptatie van KNDSB als geassocieerde! Waarna voorzitter Pavloff de vergadering bedankte met de volgende woorden; ‘voor jullie misschien een kleine ding, voor ons een groots moment. 98 jaar geleden werd KNDSB opgericht om dove sporters mee te kunnen laten sporten. Nog steeds, ook in het dagelijkse leven, hebben wij te maken met een achterstand. Jullie hebben straks Olympische en Paralympische Spelen in Parijs, wij volgend jaar Deaflympics in Tokio. Maar wij leggen onze ambities hoog neer, dat wij graag in 2032 willen om een dovensporter ook onderdeel te maken van TeamNL!’ 

Bij deze vergadering werd ook met de toetreding van aspirant-leden de Nederlandse VechtSportbond en de Nederlandse Oriënteringsloop Bond ingestemd. Nu heeft NOC*NSF 79 aangesloten sportbonden en 18 geassocieerde sportbonden. 

Meer over de Algemene Vergadering NOC*NSF en de Sportagenda 2032 willen lezen, klik hier en hier!

DELEN
Vorig artikelKNDSB Videonieuws Mei 2024