Met het WK golf in Kopenhagen, Denemarken heeft onze Leonie Warringa op 29 juli 2016 de zilveren medaille gepakt! En Charles Mikkers is 4e geworden, met zware tegenstand! Hieronder een uitgebreide verslag van het bestuur KNDSB afdeling golf! Namens het hoofdbestuur onze felicitaties aan Leonie en ook aan Charles! Afdeling golf mag hier met recht trots op zijn!

Verslag bestuur KNDSB afdeling golf op 29 juli 2016:

Het is afgelopen! Leonie is tweede geworden. Ze speelde vandaag prima. Zij had erg sterke tegenstanders en slechts een daarvan was iets beter dan Leonie. Ingmann uit Engeland was erg constant en zij wist haar voorsprong op de laatste dag ook nog uit te breiden. Ingmann is bij dames dan ook een terechte wereldkampioen geworden. En Leonie heeft nu ook een zilveren medaille. 4 jaar geleden goud, twee jaar geleden brons en nu zilver. Zij heeft dus alle soorten medailles gewonnen. Zij deed voor de derde keer mee aan een WK en steeds wist zij dus in de top 3 te eindigen. Geweldig!

Charles is uiteindelijk vierde geworden. Wellicht had hij zelf gehoopt op een betere resultaat maar de tegenstand was deze keer ook weer heftig. Kenneth Hoffman was bij de vorige drie WK’s wereldkampioen. Nu moest hij genoegen nemen met zilver. Mark Lothan uit Schotland pakte de titel bij senioren na een geweldige vierde ronde. John Rush uit Amerika was na drie dagen de koploper maar hij kon zijn voorsprong niet vasthouden.

Bij heren is Allen John uit Duitsland met overmacht wereldkampioen geworden. Hij had een +1. Totaal welteverstaan. Dat is echt abnormaal goed. Zeer stabiel gespeeld over alle vier rondes. Een zeer terechte wereldkampioen