Ondanks een frisse, maar wel een stralende dag voor de hardlopers. Lilian Schouten debuteert op de marathon. Frank Veugen die zichzelf wilt verbeteren. Patrick Cromsigt daagt zichzelf uit. Silvana Dell’Era heeft haar vizier gesteld op limiet Deaflympics. Zo begon de dag ook. Om 10:00 uur klonk de startschot. Patrick Cromsigt was vrij snel weg en pakte zijn tempo op waar hij juist wilt lopen. Frank Veugen ging ook voortvarend van start. Silvana Dell’Era koos ervoor om op schema te lopen. Want te snel van start gaan, betekent aan het eind hoop inleveren. Lilian Schouten deed wat ze heeft geleerd bij voorbereidingen en haar doel was de finish halen.
tijden

Patrick liep zijn race vrij constant. Bij 15 kilometer punt begon hij een kramp te voelen en was bang dat hij het moest opgeven, maar gelukkig ging het nog en kon hij zijn race vervolgen. Zo liep hij een prachtige race en verbeterde zijn PR van Rotterdam Marathon 2016 met 4 minuten. Het is dan ook gelijk een nieuwe NR. Frank Veugen liep lange tijd goed, maar is toch te snel van start gegaan en vanaf 30km kreeg hij moeilijk en werd hij bij 35km gepasseerd door Silvana Dell’Era. Silvana liep haar race zeer vlak want haar doel is niet alleen limiet halen, maar ook een PR. Het werd uiteindelijk de race van haar leven, want ze finishte met een mooie tijd van 3 uur 34 minuten en 3 seconden. Dat levert een PR op van ruim 3 minuten en tevens is het ook een nieuwe NR. Daarmee kwalificeert ze ook voor Deaflympics. Verder is Silvana zelf ook als 2e geeindigd in categorie V50. Lilian, in haar 1e marathon, liep tot 30 kilometer volgens de verwachting maar daarna sloeg de man de met hamer toe op haar en was het echt worstelen tot aan het eind. Vol trots en blijdschap haalde ze finish. Een ongelooflijke prestatie voor een 54-jarige die nog niet zo lang geleden begonnen is met hardlopen en daarmee levert ze een boodschap af dat men nooit te oud is om te doen. Marathon lopen.

12

Om 13:15 uur gingen er 4 dove hardlopers van start voor de halve marathon. Zoals gewoonlijk ging Ko ter Linden snel achter de pacer aan, de man met ballon 1.45. 1.45 is de tijd waar de lopers willen finishen. Na 15 kilometer vond Ko het welletje en nam wat gas en liep zo over de finish met de tijd van 1 uur 43 minuten en 23 seconden. Zeer goede tijd voor hemzelf. Robert Markus verbeterde ook zijn tijd met ruim 2 minuten. Hij kwam binnen met 1 uur 57 minuten en 25 seconden. Monique van Duijnen had niet voldoende getraind maar kwam wel knap binnen in een tijd van 2 uur 12 minuten en 5 seconden.  Daarna kwam Yvette Lentink binnen met tijd van 2 uur 20 minuten en 15 seconden.

2 dove hardlopers van DSV de Dommel deden mee aan 10 kilometer. Dinie Hermens finishte in een tijd van 1 uur 1 minuten en 54 seconden. Jeroen Jansen met 1 uur 5 minuten en 34 seconden.
3

Zondag 30 oktober is er een NK 10 kilometer in Dordrecht samen met SponsOORloop. In totaal zullen er 6 dames en 8 heren strijden om de kampioenschap. Meer info volgt.

Bron: KNDSB afdeling Atletiek