18 februari was de Deaf Sport Awards van het jaar 2016. Dit keer was deze avond in de gezellige zaal van Swedoro.  De opkomst was aardig goed! Veel mensen waren nieuwsgierig naar de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sportvereniging en Sporttalent van 2016.

Allereerst werd er welkom geheten door onze voorzitter Frouke van Winsum.

We dachten meteen lekker van start te gaan maar dit was niet zonder een speciaal momentje voor Jacco Hes.  Hij is vorig jaar juni afgetreden vanwege een nieuwe baan en daardoor kon hij niet meer kunnen combineren met het bestuurswerk voor de KNDSB. Het bestuur wilde hem niet zomaar laten gaan en hem vanuit hier bedanken voor alle inzet wat Jacco heeft gedaan. In het bijzonder het voortbestaan van de KNDSB heeft  Jacco kunnen vasthouden door niet af te treden na het debacle tijdens de ALV in 2014. Hij kreeg een mooi bloemetje en een heerlijke cadeaubon (voor iets lekkers te drinken of eten) mee als dank hiervoor.

Toen dachten we dan eindelijk te beginnen… Maar Ralph van Houwelingen werd naar voren geroepen. Hij heeft namelijk een WR behaald! Dit was op 12 februari jl. tijdens het NK wegkampioenschappen. Ralph zijn eindtijd van bruto 30.30 was een verbetering van zijn PR met bijna 2 minuten en een verbetering met 35 seconden van het wereldrecord dat sinds 2006 op naam staat van de Rus Vladislav Yakubovsku.

Onze voorzitster bleef op het podium om de presentator van deze avond te assisteren. Ze gaf kort weer hoe de keuze is verlopen tussen de genomineerden. De presentator van deze avond was niemand minder dan onze penningmeester Wim Heemskerk.

Eindelijk begon de uitreiking. De genomineerden zaten wel in spanning! Uiteraard begint de uitreiking niet zonder terugblik en een opsomming van verschillende resultaten die werden behaald afgelopen jaar.

Allereerst waren de Sportmannen aan de beurt. Ralph van Houwelingen, Albert Westerhof en Marc Stouten waren genomineerd. Alle drie de mannen hebben mooie resultaten geboekt afgelopen jaar!

En de Sportman van het jaar is:

onze wereldkampioen judo: Albert Westerhof!

Uiteraard is er ook aandacht voor onze Sportmannen en vrouwen in spe! Onze  prijs voor Sporttalent werd niet vergeten! Hiervoor waren Christiaan Dalmeijer en Bart de Bruijn genomineerd.

Beide zijn goed in zwemmen. Dit belooft wat in de toekomst! Michael de Vet, afdelingsvoorzitter Voetbal reikte de prijs uit. De sporttalent van het jaar 2016 is:

Bart de Bruijn!

Met al die spanning in de lucht werd het tijd voor een verfrissing. Er was een pauze om even naar de wc te kunnen gaan of even een lekker drankje te drinken.

Na de pauze was de verkiezing voor Sportvrouw van het jaar 2016!  Elaine den Exter, Lucinde Wiersma en  Leonie Warringa waren genomineerd. Helaas waren er 2 dames afwezig: Lucinde moest de volgende ochtend al weer een wedstrijd doen en Leonie kon geen vrij krijgen voor haar werk. Namens deze dames waren de zus van Lucinde en afdelingsvoorzitter Golf: Wim Poort aanwezig. Jurylid Gera Vonk-Huisjes mocht de prijs uitreiken aan Sportvrouw van 2016:

Elaine den Exter!

De sportploeg van 2016 werd uiteraard ook niet vergeten. De Mannen Trio van BC het Zuiden en de Hardloopploeg van DSV Dorswedo waren genomineerd. Deze prijs werd uitgereikt door onze oud voorzitter Boris Pavloff. Het paste maar net:

Hardloopploeg DSV Dorswedo is de Sportploeg van 2016!

Zonder verenigingen kan de KNDSB niet bestaan. Daarom worden ook verenigingen genomineerd voor hun inzet. Het bestuur kiest de vereniging die zich op een bijzondere manier hebben ingezet. De genomineerden dit jaar waren: ADSV, RDZC en Liever Sportiever. Dit jaar mocht Frouke onze enige zwemvereniging vereren met de prijs:

RDZC!!

Hierna waren de overige bloemen voor de genomineerden die helaas net niet wonnen, de juryleden en de beheerder van Swedoro als dank voor hun inzet en komst. De avond duurde nog voort onder het genot van een gezellig babbeltje, hapje en drankje. Het was een zeer geslaagd avondje met een zeer trotse Sportman, Sporttalent, Sportvrouw, Sportploeg en Sportvereniging van het jaar 2016!