Vorige week zaterdag 13 februari waren assistent Chef de Mission Rob Klaassen en ik als Chef de Mission naar Samsun gegaan voor 2e bijeenkomst van alle Chef de Missions uit hele wereld. Na tussenstop in Istanbul en aankomst in Samsun, waren we goed verwelkomd en gingen we naar hotel Sheraton. De volgende dag waren we, met 2 bussen, verschillende sporthallen aan het verkennen. Sommige sporthallen zijn gereed, en andere sporthallen zijn ze nog in bouwfase, maar de verwachting is dat alles in mei gereed is. De volgende dag hebben we overdag andere sporthallen verkend, en in de middag vergaderd, waarbij lezing en lotingen wordt gehouden. We kregen een rugzak met veel informatie erin over veiligheid, vrijwilligers, tolken, Universiteitscomplex, enzovoorts.

Ons algemene indruk: Turkije is bezig met organiseren van beste deaflympics ooit. Er wordt ook gesproken over beveiliging op verschillende niveau. Ze doen er ook veel aan opleiding voor gebarentaal op niveau in zowel Turks als Internationaal en maken flinke progressie. Er worden veel vrijwilligers verworven. ICSD heeft ook besloten, dat golf geen demonstratiesport meer is maar officieel wedstrijdsport, waarbij medaille behaald kunnen worden. Dit hebben ze besloten aan de hand van hun ervaring van WK golf vorige jaar, waarbij ze zeer tevreden waren. In juli wanneer we tussenlanding maken in Istanbul, krijgen we prioriteitsafhandeling bij paspoortcontrole, zodat we versneld kunnen doorstromen.

Afstand tussen vliegveld Carsamba en Universiteitscomplex is ongeveer 1 uurtje reizen met de tram. Ons hotel Serra ligt middenin de 2 genoemde locaties, en de afstand naar sporthallen liggen dichtbij. In onze hotel zijn ook andere nationaliteiten aanwezig, zoals Noorwegen, Finland en Oostenrijk. Verwachting is dat er 4306 sporters komen. Wil je meer informatie, kijk dan naar website: www.deaflympics2017.org   Bedankt voor aandacht.

Vriendelijke groet,

Toine Vos

chef de mission

Volg ons ook op Twitter en Facebook.