Afgelopen zondag 11 maart 2018 vond er een bekende City Pier City Loop in Den Haag. Patrick Cromsigt en Frank Veugen waren de enige dove hardlopers die eraan meededen. CPC Loop staat vooral bekend om hun Halve Marathon. 21,1 kilometer door Den Haag en via de boulevard naar de Pier en dan richting de Malieveld.

 

 

 

 

 

Het is afgelopen tijden al goed te zien dat Patrick Cromsigt de man in vorm is. Dat bleek het zo te zijn met een Nederlands Record op 25 kilometer in Apeldoorn. Trainingen van 100 kilometers per week werpt voor hem vruchten af. Zijn doel is duidelijk gesteld om eens de barrière van 1 uur 20 minuten te slechten. Dat is zijn eerste doel!

Men traint voornamelijk op stabiele en vlakke loop. Zo leert Patrick het ook en in het begin lopen de deelnemers natuurlijk ietsje te snel, maar snel pakte Patrick de juiste snelheid op en na 5 kilometer hield hij 15 kilometer lang hetzelfde tempo vast waarna hij in zijn laatste 1,1 kilometer een lange sprint maakte richting de finish. Dat levert hem een formidabel tijd op, wat ook weer de nieuwste Nederlands Record oplevert. En niet 1 maar 2, want de tussentijd van 20 kilometer is ook goed voor een verbetering op zijn oude record.

Het is een grandioze prestatie. Patrick: “Het liep echt lekker en zat in juiste flow en daarom ben ik zo blij met deze tijd”. Het geeft hem een goede zelfvertrouwen voor de marathon van Rotterdam. Het wordt gehouden op 8 april. Dan hoopt hij zijn nieuwste barrière van 2 uur 50 minuten door te breken. Bij de marathon van Rotterdam doen er volgende lopers ook mee: Silvana Dell’Era, Monique van Duijnen en 64-jarige Ko ter Linden.

Frank Veugen kende wat een minder goede dag. Ondanks hij aangaf niet lekker te hebben gelopen, zegt hij wel tevreden te zijn met een tijd van 1 uur 50 minuten en 25 seconden. Frank gaat zich nu richten op de marathon van Enschede.

Bron: KNDSB Atletiek/Hardlopen