Binnenkort vindt de 12e editie van het wereldkampioenschap golf voor doven/slechthorenden plaats in Ierland.

 

 

 

 

De KNDSB is verheugd dat drie spelers (ters) Nederland gaan vertegenwoordigen. Tijdens de voorgaande edities heeft Nederland eenmaal de titel (Japan) eenmaal tweede (Kopenhagen) en tweemaal de derde prijs (Michigan, USA) gewonnen.

Er is gezocht naar een manier om de passie voor de golfsport te koppelen aan financiële ondersteuning. Speciaal voor iedereen die de KNDSB hierin wilden steunen, is een compleet verzorgde Pro-AM toernooi georganiseerd op één van de mooiste banen, net over de grens, in België, namelijk Steenhoven Country Club in Mol.

Een Pro-AM toernooi is een wedstrijd waarbij teams gevormd worden van een golfprofessional en 2 tot 3 spelers. Deze teams nemen het dan tegen elkaar op in het toernooi. In het toernooi van 29 mei heeft de organisatie in overleg met de golf professionals 17 teams samen gesteld en gekozen voor de Texas scramble variant (alle spelers slaan af, beste bal wordt gekozen en vervolgens slaat iedereen vanaf dat punt weer zijn/haar bal; dit gaat zo door tot en met het putten; de slagen worden dan genoteerd en verrekend tegen de 7/8 handicaps van de spelers).

Aan dit toernooi is een flinke voorbereiding vooraf gegaan. Allereerst gingen we opzoek naar golfprofessionals die hieraan wilde meewerken. Charles en Leonie hebben maar liefst 17 Pro’s hiervoor gevonden! Vervolgens moesten de flights nog verkocht worden. Met zijn allen zijn we op zoek gegaan naar deelnemers aan het toernooi. Dit hebben we gedaan door facebookuitnodigingen, brieven naar bedrijven, kennissen, vrienden en familie en via Whatsapp berichten. Ook zijn er posters opgehangen in de Pan en Toxandria over het op handen zijnde toernooi. Bij de Pan hebben alle leden nog een uitnodiging ontvangen. En zo is gelukt om alle flights vol te krijgen.

Nadat we de samen met de captain  van Steenhoven Country Club versiering in de nederlandse drie kleur hadden aangebracht, begon de dag zelf met een ontvangst met koffie en limburgse vlaai die Patrick had meegenomen.  Charlie heeft kort uitgelegd gegeven aan de deelnemers over het toernooi.

Daarna heeft Wim, onze voorzitter van de KNDSB, afdeling Golf nog een toespraak gehouden in gebarentaal (vertaald door Elisha onze tolk).

Om 12.45 zijn we gestart met het toernooi. Het weer was warm, zonnig met af en toe een flinke donderslag en vooral droog.

Na 17 uur was iedereen klaar en hebben we met zijn allen heerlijk buiten gezeten. Vervolgens hebben we samen een hapje gegeten en werd de prijsuitreiking gedaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot hebben we een veiling gedaan van enkele bijzondere items namelijk twee hele mooie vouchers van niemand minder dan Hans Lemmens Golf Clubs & Golf Club Fitting Centre, een Standbag met de handtekeningen van de spelers, een Rydercup 2018 muts en een voucher van de Herkenbosche. Er werd flink op geboden wat voor een mooie opbrengst heeft gezorgd.

 

 

 

 

 

 

Om 21.00 uur is iedereen naar huis gegaan en konden we met zijn allen terug kijken op een geslaagd evenement.

We bedanken alle pro’s en deelnemers die deze Pro-AM tot een onvergetelijke dag hebben gemaakt. Een bijzonder woord van dank voor de sponsoren Holbox en Henny Herold Vastgoed BV.

Leonie, Charles en Patrick gaan zich nu richten op de laatste voorbereiding van het WK. Hierbij gaat Annemieke de Goederen, onze bondscoach, ons mee helpen door een aantal teamtrainingen te organiseren, zodat onze mindset gericht is op WK in Ierland. Ook Annemieke was aanwezig tijdens de Pro-Am.

De weg daar naartoe als ook de berichtgeving tijdens dit WK kan je volgen via https://www.kndsb.nl/sporttakken/golf .