Vorige week vond voor 6e keer een Deaf Champions League Futsal in Stuttgart plaats. Namens Nederland was GDVV Martinistad (voor 2e keer) op het goed organiseerde toernooi vertegenwoordigd. Helaas eindigde het team uit Groningen op teleurstellende 18e plaats van 20 mannenteams. Daarnaast deden Nederlanders Önder Akbaba en Jack Castelijns met Zweedse team SK Lundia onder de leiding van Dick-Peter Vis ook mee, ze eindigen op 5e plaats. De Israëlische team Dolphins Asdod won het toernooi.

Bij de vrouwentoernooi deed geen Nederlandse club mee. Wel kwam Apeldoorner Henrianne Jansen in actief voor GTSV Essen uit Duitsland. Knap wist zij het toernooi winnend afsluiten door het Engelse team Doncaster DFC te verslaan met 3-1. Henrianne scoorde twee goals in de finale. Daarmee is zij de eerste Nederlander in historie die de DCL won en goals in de finale maakte. Knappe prestatie en gefeliciteerd, Henrianne!

De volgende editie is in Vigevano (Italië) op 20-25 januari 2020, De organisatie zal gedaan worden door Real E Non Solo. Vanzelfsprekend ontvangt de landskampioen 2018-2019 een uitnodiging voor deze toernooi.


Henrianne Jansen