Elk jaar, altijd aan het eind van het jaar, organiseert Topjudo Rotterdam een trainingskamp voor alle judoka’s uit heel Nederland en uit delen van Europa. Ruim 500 judoka’s waren present om te kunnen trainen onder leiding van Chris de Korte. Chris de Korte is geen onbekende in de judowereld, en hij is 81 jaar oud en heeft heel veel bekende judoka’s getraind. Onder andere Mark Huizinga, Edith Bosch en Marhinde Verkerk.

Onze judoka’s Albert Westerhof en Jari Wollrabe hebben van deze gelegenheid goed gebruik gemaakt om wat kneepjes te leren. Ja, en voor het eerst ontmoet een 15-jarige talent Jari Wollrabe onze 31-jarige legende Albert Westerhof.

Aanvankelijk heeft Albert Westerhof na de Deaflympics 2017 in Samsun afscheid genomen van Topjudo. Met een bronzen medaille dacht Albert dat het genoeg is geweest! Echter, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na overleg met zijn trainer Wietse Swart heeft Albert besloten nog eens een Deaflympics cyclus te doen. Na jaren in zijn eentje mag Albert zich verheugen om samen te gaan met nieuwe judoka Jari Wollrabe. Samen met hun trainers Wietse Swart en Srecko Culo gaan ze richten op het Europees Kampioenschap Judo 2019, die gehouden wordt in het Belgische plaats Brasschaat half oktober. En vervolgens doortrekken naar het Wereldkampioenschap 2020 die stukje verderop wordt gehouden, in Parijs.

De KNDSB is zeer in nopjes met 2 judoka’s, maar hoopt dat er komende tijden nog meer judoka’s met auditieve beperking zich gaan aanmelden.  

Albert pakt 1e prijs bij Bremen Open Judo Internationaal