Zwemmer Bart de Bruijn deed vorig jaar mee aan het EK zwemmen in Polen, en van alle afstanden heeft hij de dikke PR’s behaald.  Bart is zeer gemotiveerd om zich nog verder te ontwikkelen. En hij heeft veel potentie om hogerop te komen. En hij mag vanaf 25 augustus 2019 meedoen aan het WK langebaanzwemmen voor doven. Als enige Nederlandse zwemmer heeft hij zich geplaatst voor dit evenement, dat in São Paulo in Brazilië gehouden wordt. De zwemmer van ZC Aquadream en ZBSD, doet mee aan de 200 meter schoolslag, de 100 meter schoolslag, de 50 meter schoolslag, de 50 meter vlinderslag, de 50 meter vrije slag, en de 100 meter vrije slag. In totaal doen er zwemmers uit 28 verschillende landen mee.

Een 50 meter bad seizoen is weer pas begonnen en Bart zal nu veel wedstrijden gaan zoeken die in het bad van deze lengte gezwommen worden, naarmate er meer gezwommen gaat worden in het 50 meter bad zal dit resulteren in betere prestaties. Bart deed vorige week mee aan een internationale zwemwedstrijd in Antwerpen, en voor hem was de wedstrijd in Antwerpen ook een goede graadmeter geweest in aanloop naar het WK. Hij zwom naar drie nieuw persoonlijk recordtijden, onder de limieten die vereist zijn om te mogen starten in mei bij het Regio Zuid Kampioenschappen in Eindhoven. Zelfs de persoonlijke records, die hij gezwommen heeft bij EK in Polen, zijn weer gesneuveld. Een goed begin…

De KNDSB is bezig met fondsenwerving. Om niet af te wachten is Bart alvast begonnen met crowdfunding om alle kosten gedekt te krijgen.

Zijn crowdfunding is te vinden via: link

Of via een nieuwe facebookpagina KNDSB zwemmen vind u een link naar zijn crowdfunding.