Vandaag bereikt ons het trieste bericht over oud-badmintonspeelster, Casparina van Beek. Dinsdagavond 30 juli overleed ze aan gevolgen van een noodlottig ongeval.

Casparina van Beek was vooral als badmintonster actief in begin jaren 90. Zeer succesvol. Eerst als talent Nederlands kampioen geworden en debuteerde bij het EK 1990 in Manchester waar ze bij Team competitie brons pakte.

Voor de KNDSB nam ze deel aan de Deaflympics 1993 in Sofia, Bulgarije. Samen met Leon Vis, Rudo Rijken, zus Nancy van Beek, Hans Bakker en Elles Michels veroverde ze een zilveren medaille bij Team competitie. Individueel behaalde ze een 5e plaats. Ze deed ook mee met Dubbel samen met haar zus Nancy en Mix-dubbel met Rudo Rijken. Met hem pakte ze 6e plaats.

Bij het Europees Kampioenschap 1994 kende ze grote successen. Voor Team competitie pakte ze een gouden medaille. Bij Single competitie werd ze 2e en samen met Nancy bij dubbel pakte ze brons. Ook wist ze goud te pakken bij Mix-dubbel. EK 1994 was meest succesvol voor de badmintonploeg ooit. Het is nooit meer geëvenaard. Bij EK 1998 in Haarlem nam ze afscheid als badmintonster.

Het bestuur van de KNDSB wenst de familie heel veel sterkte en kracht toe om dit onverwachte verlies te verwerken.

https://www.facebook.com/KNDSBdovensport/posts/2883080211718881