Mannen team:
Na een teleurstellende 10e plaats op het EK 2018 in Tampere (Finland) heeft het team zich niet kunnen kwalificeren voor het WK 2019.
Om deel te mogen nemen aan WK had het team bij de beste 8 moeten eindigen, dit is niet gelukt.
Doordat het team het WK misliep heeft bondscoach DP Vis, na goed overleg, besloten zijn werkzaamheden na 10 jaar te beëindigen.
Na het WK 2019 is het bestuur begonnen om rond te kijken of er geschikte kandidaten zijn voor het bondscoachschap. Tevens is er een vacature op de website (https://www.kndsb.nl/vacature/bondscoach-voor-het-nederlands-dovenzaalvoetbalteam-voor-mannen) en de Facebook van KNDSB Zaalvoetbal geplaatst.
De nieuwe bondscoach mag zelf een nieuwe staf vormen, zoals het aanstellen van een assistent, ploegleider en cameraman/-vrouw.
De fysiotherapeut wordt geregeld vanuit het KNDSB afdelingsbestuur.

Vrouwen team:
Door open inschrijvingen bij de vrouwen en het feit dat het team op het EK in Finland de 8e plaats hebben gehaald mochten de vrouwen meedoen aan de WK 2019 Winterthur in Zwitserland.
Na goed overleg tussen het bestuur en bondscoach Dave van Maris is zijn contract per direct beëindigd, nog voor aanvang van het WK.
Na interne gesprekken en op advies van de spelers raad is besloten dat Michael de Vet voorlopig bondscoach zou blijven. Dit omdat hij al een tijd mee draaide met het team en de vrouwen en hij elkaar ondertussen goed kenden.
Dave had Wietse Sijm als assistent coach gevraagd. Gelukkig wilde Wietse ook samen met Michael dit team begeleiden.
De staf bleef hetzelfde als tijdens het EK. Alleen werd cameraman Nino Lantink vervangen door Amos Muller.
Op het WK deed assistent Wietse zijn werk zo goed waardoor afgesproken is dat hij de coach taken zou uitvoeren, Michael zou zich meer richten op de keepsters en andere noodzakelijke taken uitvoeren.
Dankzij dit en het feit dat de vrouwen elkaar beter kenden na 2 jaar samenspelen, werd het vrouwenteam 4e van de wereld!
Als kers op de taart werd Wietse uitgeroepen als beste Coach van het WK.  Ook werd Elisa Hartog gekozen als beste keepster van het WK.
De samenwerking binnen de staf was zeer goed. Na afloop van het WK heeft het bestuur gesproken met de stafleden om te polsen of ze in deze samenstelling door wilden gaan komende jaren. Hier reageerde iedereen bevestigend op, waardoor de staf intact zal blijven voor het vrouwenteam. Wel zal Elisa Hartog worden toegevoegd aan de staf als keepster trainster.