KNDSB volgt NOC*NSF die adviseert haar leden om alle clubbijeenkomsten – waaronder sportwedstrijden – tot en met 31 maart af te gelasten.

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. In het kort komen die er op neer dat wat begin van de week het advies was voor Noord-Brabant, nu voor heel Nederland geldt en tot en met 31 maart.

Vandaar dat NOC*NSF opnieuw, en nu voor heel Nederland met klem adviseren alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 31 maart.

https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

Ook sociale contacten sterk verminderen

Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten.

KNDSB vraagt de leden om de website van RIVM te volgen over wat te doen rondom het coronavirus. Zie website: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Ook heeft het coronavirus impact op aantal Internationale dovensportevenementen. Aantal Wereldkampioenschappen zijn afgelast of uitgesteld. KNDSB ontvangt via officiële kanalen met betrekking tot berichtgevingen vanuit EDSO en ICSD. Daarnaast volgt de KNDSB ook reisadviezen van Buitenlandse Zaken.

Kern van het advies van KNDSB is om de reisadviezen van Buitenlandse Zaken goed te volgen en voor de situatie in Nederland vooral de adviezen van het RIVM op te volgen.

Nog vragen of twijfels? Mail gerust naar office@kndsb.nl. Voor specifieke sporttakken gelieve contact op te nemen met afdelingen en/of coördinatoren.