Deze oproep is ook in gebarentaal te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=vMjMw5pJpO8

https://www.youtube.com/watch?v=vMjMw5pJpO8

Ben jij een dove of slechthorende (D/SH) jongere die met plezier sport in een horende omgeving? En ben je ongeveer tussen de 16 en 27 jaar oud? Dan zijn wij geïnteresseerd in jouw ervaringen. Wat maakt jouw sport zo fijn om te doen. Wat geeft het sporten jou? Hoe communiceer je met de andere sporters, met de trainer en met de scheidsrechter? Je hoeft echt geen topsporter te zijn om mee te kunnen doen. Het gaat ons vooral om het plezier wat sporten jou geeft. Ervaringen die andere D/SH jongeren motiveren om ook te gaan sporten. Want D/SH jongeren sporten veel minder dan horende jongeren. Dit project ‘Dovensport in Beeld’ wil D/SH jongeren laten ontdekken wat sporten voor hen kan betekenen.

‘Dovensport in Beeld’ gaat 5 korte films maken met en voor dove en slechthorende jongeren.  Elke film gaat over 1 sporter op een horende sportvereniging. In de film komt ook de trainer aan het woord. Elke film laat een andere sport zien. De film gaat ook in op hoe Horend en D/SH beiden moeten geven en nemen om te kunnen samenwerken / sporten. Dat is niet altijd makkelijk maar jullie kunnen laten zien dat het mogelijk is en plezier geeft.

Wil je meedoen met dit project? Meld je aan bij mij > Ada van de Weijer. Dat kan via 06 51564482 of avdweijer@xs4all.nl
We gaan dan eerst met elkaar in gesprek over jouw ervaringen en of wij kunnen samenwerken. Daarna beslist de redactie met wie we gaan filmen. Filmen gebeurt rond november. Hopelijk kunnen we dan weer gewoon sporten ondanks corona. De opnames duren ongeveer 1 ½ dag.

Achtergrond
‘Dovensport in Beeld’ is een project van KNDSB, Divers Doof en andere D/SH organisaties zoals NDJ, SH-jong, Fodok, Kentalis en Gehandicaptensport Nederland.
Het project gaat films en teasers maken om D/SH jongeren te stimuleren om te gaan sporten. Daarnaast wordt er een zogenaamde support team opgericht die bestaat uit 5 D/SH sporters die anderen ondersteunen om de eerste stappen te zetten naar een geschikte sport.

De films worden gemaakt door Booz (Ada van de Weijer en Arnold Folkerts) en FJmove (Maaike Ferf Jentink, dove sportbegeleidster). Zij namen het initiatief. Booz heeft al meerdere films  gemaakt met D/SH jongeren. Kijk ook op www.booz.nu en www.fjmove.nl