Vandaag in haar woonplaats Delft is onze Lid van Verdienste Nel Naaktgeboren-Klein Koninklijk onderscheiden. De onderscheiding kwam geheel als verrassing voor haar. Een bekroning voor haar jarenlange toewijding en inspanning als vrijwilliger voor de Dovensport zowel Nationaal bij KNDSB en Internationaal bij EDSO.

Tekst van Gemeente Delft:

Mevrouw N. Naaktgeboren-Klein heeft zich, na een carrière als zwemster, waarbij ze meedeed aan de Internationale Spelen voor Doven en Slechthorenden, jarenlang als vrijwilligster ingezet voor dovenzwemmen en -waterpolo op vele fronten. In 1984 was ze medeoprichter van een zwemclub voor Doven en Slechthorenden in Zoetermeer. Zo konden de leerlingen van de dovenschool Effatha gemakkelijk naar zwemles.

Van 1988 tot 2017 was ze bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond, de KNDSB. Naast haar bestuurswerk trainde en begeleidde ze teams en bovendien begeleidde ze veel teams naar nationale en internationale sporttoernooien, waaronder EK- en WK toernooien en de Deaflympics.

Van 1994 tot 2008 was ze daarnaast Technisch directeur bij de Europese Doven Sport Bond. In 2019 benoemde de KNDSB haar tot Lid van Verdienste. Ze staat in brede kring bekend als ‘De moeder van het Nederlandse dovenzwemmen’.

Nu zet mevrouw zich in voor de Stichting Welzijn Doven Rotterdam, Swedoro. Ze organiseert uitstapjes en activiteiten voor ouderen, kookt voor vrijwilligers, versiert de zalen. Ze is actief voor de werkgroep Anders Ouder Worden en bij de club ‘Grijs creatief’ maken oudere mensen elke week iets leuks dat zij heeft bedacht en waarvoor ze de spullen heeft ingekocht. Al haar werk was en is onbezoldigd.

KNDSB feliciteert Nel met haar eervolle Koninklijke onderscheiding