Wielrenner Marc Stouten maakt zich op voor zijn 3e Deaflympics. Zijn eerste Deaflympics was Melbourne 2005 en als voetballer. Na Samsun 2017 als wielrenner heeft Marc zijn zinnen gezet om nog één keer Deaflympics te doen. Na Wereldkampioenschap 2019 in Gaziantep en Europees Kampioenschap 2021 in Alanya is hij er klaar voor om nog een keer te knallen.

Marc is zeer verheugd dat hij definitief uitgezonden mag worden. Om het daadwerkelijk te kunnen maken is er een doneeractie opgezet om de KNDSB extra steun te geven zodat hij met zijn team naar Deaflympics kan. Deaflympics wordt van 1 tot 15 mei 2022 in Braziliaanse stad Caxias. Help je mee! Steun Marc Stouten!!! Klik hier: https://www.doneeractie.nl/steun-marc-stouten-naar-deaflympics/-61332

Zijn debuut als wielrenner bij Internationale Dovensport was tijdens het EK Wielrennen 2016 in Belgie. Bij Masters pakte hij 2 gouden medailles. Bij Tijdrit en Wegrace over beruchte kasseien. Al snel is Marc overgegaan naar Elite-klasse. In Samsun maakte hij eerste kennismaking met overweldigende fietsgeweld. Vooral opvallende dominantie bij wielrenners uit Rusland. Daarna is Marc alleen maar gegroeid met slimmer fietsen met als gevolg fantastische resultaten in Gaziantep en Alanya. Op het WK 5e plaats op Puntenkoers en 6e plaats 106km wegrace. Vorig jaar in Alanya pakte Marc 4e plaats op Puntenkoers en slechts 2 van 5 sterke Russen eindigen boven Marc. In Caxias do Sul zal hij uitkomen op 1000m Sprint, Wegrace en Puntenkoers. Marc wordt bijgestaan door coach Frank Nijssen, die ook veel wielerervaring heeft. Deed mee aan verschillende EK en WK Masters. Zowel Marc als Frank zijn ze verbonden bij Wielervereniging Amsterdam.

EK Wielrennen 2016 in België

WV Amsterdam heeft een fantastische fietsparcours waar vaak wedstrijden worden verreden. Zie website: WV Amsterdam . Alsof het ook niet genoeg is fietst Marc ook bij LRTV Swift in leiden. LRTV Swift – Sinds 1919 hét thuis van fietsend Leiden en omstreken (swift-leiden.nl)

Het zou een leuk idee zijn dat wielrenners met auditieve beperking bij elkaar kan komen en uittesten hoe hard er gefietst kan worden. Ook laten voorlichten over hoe mee te kunnen doen aan reguliere wedstrijden. Interesse of vragen? Neem contact op met Arjen Hoogerwerf via arjen.hoogerwerf@kndsb.nl

Onlangs heeft Marc Stouten in het kader van Deaflympics een lange weekend trainingstages gedaan in Barcelona en omgeving. Een pittige dagelijkse trainingen volgens ROBIC-schema van Leon Burger. Heuvelachtig met zware klimmetjes die zelfs ook op parcours staat van Caxias do Sul. Wielerwedstrijden worden niet in Caxias do Sul gehouden, maar in de omgeving van Caravaggio, nabij Farroupilha.