De zomer is aangebroken. Tijd voor een terugblik over wat er afgelopen half jaar is gebeurd?

Nederland ging met haar ploeg naar Deaflympics die van 1 tot 15 mei 2022 werd gehouden in Caxias do Sul te Brazilië. Voor het eerst in de continent Zuid-Amerika. In korte tijd is er heel erg hard aan gewerkt om alles te bewerkstelligen. 2 judoka’s, 1 wielrenner, 1 atlete en het Nederlands Doven Elftal stonden klaar om te gaan, maar in januari stond de teller nog op nul euro.

Uiteindelijk is het iedereen gelukt om naar Brazilië te gaan. Enorm vele inspanningen van sporters, coaches, begeleiders, commissieleden en bestuurders hebben ertoe geleid dat er een prachtig Nederlands Deaflympisch Ploeg die uit 34 personen bestaat uitgezonden konden worden. Dit is te danken aan veel sponsors, fondsen en donateurs. Zonder hun was het nooit gelukt.

Verwachtingen waren hooggespannen dat bij sommige sporters succesvol is en bij sommige minder succesvol. In kort hieronder

Albert Westerhof – Judo

Goud -60kg

Marc Stouten – Wielrennen

Brons 107km Wegrace

5e plaats 1000m Sprint

5e plaats Puntenkoers

Tijdrit uitgevallen

Elaine den Exter – Atletiek

5e plaats 100m

5e plaats 200m

Jari Wollrabe – Judo

7e plaats -81kg

Nederlands Doven Elftal eindigde als 18e

Iran – Nederland 4-0

Nederland – Brazilië 0-1

Nederland – Kameroen 1-3

Italië – Nederland 4-0

Onze coaches hebben enorm veel tijd en energie besteed aan onze sporters om zo optimaal te kunnen voorbereiden op de Deaflympics. Daarom nog een speciale dank aan: Wietse Swart, Frank Nijssen, Monique Berrevoets-Steenbakker, Jacco van Andel en John Retel Helmrich. Laatstgenoemde heeft ook een aandeel in dat onze Nederlands Deaflympisch Ploeg mooi aangekleed was met hoodies van Klupp Sportswear. Zie onze teamfoto! Niet te vergeten onze stafleden en fysiotherapeuten waren ook heel belangrijk voor goede zorg en begeleiding.

Onze PR & Communicatie manager Erika van der Werf-Bloemkolk heeft vanuit Brazilië dagelijkse videoberichten gemaakt. Die kunt u terugzien via deze link: Deaflympics 2021 Videoberichten | KNDSB

Namens de Nederlands Deaflympics Ploeg grote dank aan onze sponsors, fondsen en donateurs

Het bestuur van Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond wenst haar leden, aangesloten verenigingen en alle betrokkenen een heel fijne zomervakantie toe.