bowling 1bowling 2

 

 

 

 

 

Kampioenen Annette Kieboom en Eric de Haas.

KNDSB afd. bowling koos een bowlingcentrum uit waar geen van de bowlingleden bekend mee is. Een uitwedstrijd voor iedere bowl(st)ers. We hebben rondgezocht en het moest een bowlingcentrum zijn met 16 banen, zodat er genoeg vraag naar is voor maximaal 32 leden. Het werd Den Bosch.

Vroeger werd daar altijd KNDSB bowlingcompetitie gehouden. Het riep herinneringen op. Veel is er veranderd. Het had vroeger houten bowlingbanen, dat is gelukkig nu van kunststof. Dat is ook passend voor ons. Omgeving is ook erg veranderd, gemoderniseerd.

bowling 3

Bowlingcentrum Maaspoort

Om 09.00 uur kwamen de deelnemers één voor één binnen. Velen namen een kopje koffie/thee om rustig bij te komen en wat te babbelen. Rond 09.30u moest je een lootje trekken voor een baannummer waar je ingedeeld wordt. Daarna werd het al gauw tijd voor warming-up.

Er werd eerst 6 games voor individueel gegooid.

Oliepatroon was Stone street 9642.

Voor sommigen is het zoeken naar de juiste pocket, voor anderen is het een makkie. En bovendien is het van belang dat je rustig blijft en ontspannen gooit. Doe je het met spanning, dan gaat het mis. En dat is juist het moeilijke van deze sport: willen winnen, maar met de juiste ontspanning moeten spelen. Dat is de mentaliteit waar je sterk in moet zijn.

Daarna werd er een ander oliepatroon (Easy Street 9738) gelegd en dat kost ook weer tijd. Zo konden we nog even wat eten en een beetje uitrusten. Ook moesten we weer lootjes trekken voor dubbel. Het is altijd spannend met wie je samen gaat dubbelen. Ga je met een sterkere of minder sterkere?

Dan kwam de start dat we aan het spel dubbel konden beginnen.

Nadat dit allemaal gedaan is, is het wachten op de uitslag wie naar de finale mocht. De namen werden “omgeroepen” en werd door de omstanders “geapplaudisseerd”.

Ook werd er weer een andere oliepatroon (Wall Street 7240) gelegd en konden de finalisten nog eventjes bijkomen. Het was een lange dag en 10 games gooien vraagt ook veel van de deelnemers en al van de finalisten. De finalisten namen plaats bij de bowlingbanen en de deelnemers en toeschouwers maakten plaats om de finale goed te kunnen bekijken.

De finale begon en na een spannende strijd tussen alle finalisten, zijn dit de resultaten:         Eric de Haas en Annette Kieboom kampioenen!

Het is verrassend dat Eric de Haas kampioen is geworden. Hij was in het jaar 2012 kampioen, maar kreeg in het jaar 2013 een bedrijfsongeval, waardoor zijn knie ernstig werd beschadigd. Na 3 jaar herstellen, speelde hij weer mee in KNDSB bowlingcompetitie en zie: bij NK de beker te pakken! Een talentvolle bowler!

Het mooie van Annette Kieboom is dat ze een oud record op naam van Jose van Kuijeren van 1990 heeft verbroken!
Het stond bij 3 games 616 en Annette brak het met 618! (209 – 200 – 209)

Een nieuw begin om de volgende records weer te verbreken!

Voor meerdere foto’s verwijs ik u naar Klik daar op

Uitslagen: Klik daar op

KNDSB afdeling bowling