Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond en Sport VGT Mechelen
organiseren een vriendschappelijk padeltoernooi!
Dit vindt plaats op zondag 27 november 2022
Locatie: Plaza Padel in Waalwijk, Elzenweg 5
Tijd: 13.00 uur – 17.00 uur

Wil je meedoen en ben je lid van KNDSB? Meld je gelijk aan en het kost je EUR 15! Zie poster

Aanmelding kan via e-mail naar padel@kndsb.nl o.v.v. <voornaam+achternaam en padeltoernooi> en na betaling naar NL89ABNA0413005364 t.n.v. KNDSB is je aanmelding definitief. Doe dat snel, want het aantal plekken is beperkt!

Ben je (nog) geen lid van KNDSB en wil je toch wel meedoen? Dat kan, en kost dat je EUR 30. Maar check onze aanbieding (vanaf 1 oktober 2022) gelijk even!

Heb je geen eigen padelracket? Dan kan je bij Plaza Padel een racket huren voor EUR 3,50.

Wat is Padel?

Padel is een racket- en balsport, die gespeeld wordt in een omsloten veld, of kooi. Het wordt voornamelijk met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het lijkt een mix van tennis en squash. Het speelveld is ongeveer 25% kleiner dan een tennisveld.

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend.

Meer informatie: Alles over padel en meer!