Gisteren bereikte ons het verdrietige bericht dat Raymond Lantinga, de bondscoach van het NDE, zijn strijd heeft verloren.

Raymond Lantinga

Toen het NDE in 2017 een nieuwe bondscoach zocht, was Raymond Lantinga één van de mensen die solliciteerde. Er was meteen een klik. Raymond ging enthousiast met de voetbalploeg aan de slag.

Vol bewondering hebben wij aanschouwd wat hij voor het Nederlandse Doven Elftal allemaal organiseerde, van TV optredens, wedstrijden tegen oud profs en presentaties in de Jaarbeurs. Alles om het NDE en het team vooruit te helpen en beter te maken.

Dankzij zijn inspanningen plaatste het NDE zich voor de Deaflympics van 2022 in Casias do Sul. Ongeveer een half jaar voor aanvang van de Deaflympics werd bij Raymond kanker geconstateerd en heeft hij noodgedwongen zijn taken (tijdelijk) moeten neerleggen. Raymond is er altijd overtuigd van geweest dat hij deze ziekte zou overwinnen.

Raymond is in 2023 teruggekeerd als bondscoach van het NDE, dit keer om het team klaar te stomen voor het EK van 2027. Met zijn toewijding en enthousiasme begon hij, samen met nieuwe/jonge spelers, aan de voorbereidingen. Toen kwam het bericht dat Raymond niet meer zou genezen van zijn ziekte.

Wij vinden het enorm verdrietig dat Raymond zijn missie niet af kan kunnen maken.

Raymond, voetballer, trainer, vriend, je hebt ons het goede voorbeeld gegeven en ons geleerd nooit op te geven. We zullen je warme persoonlijkheid erg missen.      

Wij wensen alle familieleden, en vooral zijn vrouw Nathalie, vrienden en bekenden veel sterkte toe met het dragen van dit verlies.

Bestuur, staf en spelers Nederlands Doven Elftal

Spelers Nederlands Doven Elftal

Raymond, onze vriend en een ware voetbalkenner, met een groot netwerk in de voetbalwereld.

Jij had grote plannen met ons en het NDE-elftal.

Je deelde graag je kennis over tactiek en voetbal, altijd vol met ideeën en nieuws. Je regelde prachtige kansen voor NDE, van toernooien tot media, waar we enorm dankbaar voor zijn.

Je kon streng zijn wanneer nodig, maar ook vol humor en altijd vrolijk.

Met een scherp oog voor talent zag je snel welke positie bij welke speler paste en hielp hen zich te ontwikkelen.

Jij richtte opnieuw een NDE-team op, ondanks het vertrek van vele goede en sterke spelers. Je zocht naar balans in de elftallen en met jouw samengestelde staf en tolken zouden we met dit team ver kunnen komen. Petje af voor jou!

Raymond, je hebt dapper gestreden tegen een verschrikkelijke ziekte, altijd positief en met hoop. Je vocht om beter te worden, maar het bleef wisselen tussen goed nieuws en slecht nieuws.

Raymond, bedankt voor alles wat je voor ons hebt betekend. Je zal altijd in onze gedachten blijven.

Spelersgroep NDE