Vandaag, 24 Augustus 2016, is het team vertrokken naar Karlsruhe. Het begon eerst met feestelijke tintje, want de ploegleider Jeroen Jansen is dan Abraham geworden. Vanaf donderdag 25 augustus tot en met zaterdag 27 augustus kunnen de atleten op jacht gaan naar medailles.

Voor het eerst is er een categorie U23 opgenomen in het programma van het EJK Atletiek. Hierdoor kan Ralph van Houwelingen en Léjon van Vliet meedoen. Ralph vindt het wel jammer dat er maar 3 deelnemers zijn op de favoriete onderdeel, 5000m. Ondanks weinig deelnemers heeft hij toch zin in om te gaan duelleren met Zweed Otto Kingstedt. Daarnaast komt Ralph ook in actie op 1500m waar 7 deelnemers hebben ingeschreven.

Léjon van Vliet gaat debuteren op het internationale evenement. Hij is pas vorig jaar begonnen met atletiek en doet alleen mee op sprintonderdelen. 100m en 200m staat op zijn programma. Wel zal hij eerst finale moeten halen.

De Golden Girls van het EJK Trabzon 2014 zijn weer van partij. Alleen niet in categorie U18 maar U20. Elaine den Exter gaat weer op jacht naar gouden medailles op 2 sprintonderdelen, 100m en 200m. Al is ze hierin een torenhoge favoriete, maar ze gaat voor PR’s. Lucinde Wiersema wiens in Trabzon 4 medailles heeft veroverd, gaat in Karlsruhe meedoen op 5 onderdelen. Hoogspringen, verspringen, speerwerpen, kogelstoten en afsluitend 200m. Bij Hoogspringen zijn de atleten van U20 samengevoegd met U23 waardoor uitreiking volgens U23 wordt. Lucinde is favoriet voor goud op Hoogspringen, maar daar blijft het niet bij. Ze wilt hoger springen en gaat ook voor PR. Ook op andere onderdelen wilt ze haar PR’s halen.

Verder bestaat het team uit 2 trainers. Raul Varona Perez die 3 atleten onder zijn hoede neemt. Ralph wordt begeleid door Tonnie Dirks die pas morgen toevoegt aan het team. Nicole van Ruitenbeek is mee als assistent-coach voor Lucinde Wiersema. Verder zorgt Erika Bloemkolk als tolk voor goede communicatiesfeer binnen het team. Jeroen Jansen is de ploegleider, maar vrijdagavond gaat hij weer huiswaarts en wordt overgenomen door Arjen Hoogerwerf die dan pas gaat toevoegen bij het team.

Op website van het EJK Atletiek wordt misschien livebeelden uitgezonden. Kijk gerust op website: www.euro-la2016.de

Programma EJKWe wensen onze atleten heel veel succes.

Bron: KNDSB afdeling Atletiek