Op zondag 27 november heeft Ralph zijn eerste wedstrijd van het cross seizoen gelopen bij de Internationale Warandeloop in Tilburg. Dit was tevens Ralph zijn eerste wedstrijd na het EK voor atleten onder 23 jaar in Karlsruhe en de daar opvolgende rustperiode. Na zijn rustperiode werd Ralph geveld door een fikse verkoudheid waardoor hij helaas niet kon meedoen aan de SponsOORloop en de korte cross in het Belgische Mol.

Ralph had van de organisatie van de Warandeloop een startcontract gekregen voor de Gala loop; de cross over 10 kilometer. In overleg met trainer Tonnie Dirks is Ralph zijn deelname omgezet naar de korte cross over 2.500 meter. Enkele weken geleden heeft Ralph zijn voet verzwikt tijdens een bostraining wat naast pijn, een goede voetafwikkeling niet mogelijk maakte. Om de inmiddels herstelde voet nog niet te zwaar te belasten is gekozen voor deelname aan de korte cross.

Met 97 deelnemers uit diverse Europese landen vertrok het deelnemersveld vanaf het brede startterrein richting de smallere bospaden. Ralph had een ruime warming-up van bijna 30 minuten gedaan, zodat hij er gelijk vanaf het eerste moment vol in kon knallen. Bij een korte cross moet je vanaf de eerste tot en met de laatste seconde volle bak lopen. Uiteraard is het bij een wedstrijd over een korte afstand met een groot deelnemersveld duwen en dringen geblazen. Ralph wist zich, ook al verloor hij in het gedrang zijn startnummer, prima staande te houden in het duw,- en trekwerk.

Ralph ging ongeveer als 25e het bos in. Tijdens de twee kleine rondjes van 500 meter schoof Ralph goed naar voren. In de laatste grote ronde van 1.500 meter schoof Ralph verder naar voren en hij wist in dit sterke deelnemersveld op een uitstekende 13e plaats te eindigen. Een resultaat waar Ralph zeer tevreden mee is.

De statistieken; de 2.500 meter liep Ralph in 6.47 minuut. Dat is gemiddeld 2.43 minuut per km ofwel 22,113 km per uur over de zand, en bospaden met diverse glooiingen.

In de winter blijft Ralph zich met het crossen voorbereiden op het komende baanseizoen waaronder de Deaflympics. Ralph volgt hiermee de werkwijze van zijn trainer Tonnie Dirks, die zeven maal Nederlands crosskampioen is geweest, maar ook op de weg (o.a. deelnemer aan de Olympische marathon in Barcelona) én op de baan een topper was.