Naast de mogelijke 16ste Elfstedentocht op zondag 8 januari 2017 gaan we zaalvoetballen in één van mooie Friese elf steden, Franeker. In de plaats van ijzer onder je voeten te binden spelen we met zaalvoetbalschoenen in een ietsje warme sporthal een 2e ronde KNDSB zaalvoetbalcompetitie en bekertoernooi. Gelukkig hoeven de inschrijvende zaalvoetballers niet om 6.00 uur ochtends al starten, maar om 10.00 uur. En de finish van de dag is om 17.00 uur, niet om 24.00 uur bij Bonkevaart!

Als de rayonhoofden instemming geven spelen de mannen bij de 1e klasse in midden van de competitie om duidelijke stempels voor de Elfstedenkruisje (kampioenschap).
Middels via de ijstransplantaties, zodat er niet hoeven gekluund wordt, vallen er een beslissingen in de 2e klasse A en B mannen, welke teams mogen naar 2e klasse en recreatieve klasse?
Zodat de avond aanbreekt wordt er de kwartfinale Pieter Schiltmans Cup bij mannen gespeeld.

Bij de vrouwen hoeft er gelukkig niet 200 kilometers afgelegd worden om competitieve kampioenschap ditmaal, maar een aparte halve competitie om Pieter Schiltmans Cup gehele dag. De beste twee teams mogen naar finale in Haarlem in april op 9 april. Welke twee teams pakken de koppositie?

Kom allemaal kijken in Frjentsjer op zondag 8 januari!

10.00-17.00 uur
Sporthal de Trije
Jan Rodenhuisplein 3
8801 ET Franeker

Wij hopen op de Tocht der Tochten, mooie zaalvoetbaldag en mooie koude witte wereld in Friesland!

Klik hier voor programma van deze dag en klik hier voor de tussenstanden van vorige ronde.