Beste sporters en belangstellenden,

Na drie keer de Deaflympics mee te hebben gemaakt als sporter (in Sofia, Kopenhagen en Rome), was ik zeer blij en trots om verantwoordelijk te mogen zijn voor de Nederlandse ploeg tijdens de komende Deaflympics in Samsun – Turkije. Bij mijn aanstelling als Chef de Mission was mijn eerste taak om een team samen te stellen waarmee we gezamenlijk alle voorbereidingen kunnen treffen. Ik heb niet lang hoeven te twijfelen wie ik in mijn team zou willen hebben. Ik ben daarom zeer verheugd dat deze mensen met hun kennis, kwaliteiten en ervaringen mee willen werken in de voorbereidingscommissie Deaflympics (kortweg VCDL).

Vol trots stel ik onze commissie aan u voor:

 • Rob Klaassen    Assistent Chef de Mission
  Rob zal zijn ervaringen als voormalig ploegleider (Sofia, Kopenhagen, Rome), staflid (Melbourne) inzetten om ervoor te zorgen dat sporters zich optimaal op hun sport kunnen richten.
 • Elisa Ostet    Public and Relations
  Elisa (slechthorend) heeft ervaring opgedaan tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Rio (2016). Ook haar opleiding aan het Nyenrode Sports Leadership Program brengt relevante kennis mee om Deaflympics meer in de publiciteit te krijgen.
 • Meriël Blom    Fysiotherapeut
  Meriël is een fysiotherapeut die ervaring heeft opgedaan tijdens het EK volleybal in Parijs (2015) waar ze de fysiotherapeut was voor de Nederlandse dames. Meriël zal het medische deel voor haar rekening nemen.
 • Erika Bloemkolk    Tolk
  Erika, met haar ervaringen tijdens Deaflympics van Sofia, Rome, Melbourne en Taipei zal zorgen dat er binnen het team probleemloos gecommuniceerd kan worden. Daarnaast zal zij de overige tolken die meegaan aansturen.

Wij hechten veel waarde aan teamwork, waarbij een goed evenwicht tussen sporters, bondscoaches, ploegleiders en stafleden leiden tot zo goed mogelijke prestaties. Ons doel is ervoor te zorgen dat sporters zo hoog mogelijk, het liefst met medaille, in het klassement eindigen.

Vorig jaar zijn Chef de Missions vanuit de hele wereld door de Turkse Sport Federatie uitgenodigd voor een eerste meeting. Tevens konden we een kijkje nemen bij de accommodaties, waarvan sommige nog in aanbouw zijn. Ook is het startsein gegeven voor de aftelling van 365 dagen tot de openingsceremonie in 2017. Zie ook link met filmpje: http://www.deaflympics.com/news.asp?1698

Op 19 en 20 februari gaan Rob en ik naar de 2e Chef de Mission meeting, waarbij wederom Chef de Missions uit 109 landen elkaar kunnen ontmoeten. Het onderwerp veiligheid staat dan, gezien de recentelijke gebeurtenissen in Turkije, hoog op de agenda. De Turkse organisatie doet er alles aan om de veiligheid voor sporters en begeleiding zeker te stellen.

Mocht jullie met mij in contact willen komen, mail mij gerust: chefdemission@deaflympics.nl.

Met vriendelijke sportgroeten,

Toine Vos

Chef de Mission NED-team Deaflympics 2017