Een bijzondere internationale schaaktoernooi ter ere van Gerrit Westerveld wordt gehouden op zaterdag 16 maart 2019 in Zoetermeer, locatie Het Gebarenplein, de adres is 5 Mei-Straat 1.

G.J. Westerveld

Gerrit Westerveld, onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau en in 1980 door de KNDSB geëerd als Erelid, overleed op 22 augustus 2017 op zijn 86 jarige leeftijd. De werelddovenschaakbond (ICCD) heeft in 2004 Gerrit Westerveld geëerd tot de erevoorzitter vanwege zijn grote verdiensten voor het Internationale Schaken voor Doven en Slechthorenden. De ICCD heeft daarom afdeling Schaken van de KNDSB gevraagd om een herdenkingstoernooi te organiseren.

Gerrit Westerveld genoot van zijn grote bekendheid bij verschillende buitenlandse schaakorganisaties. Hij was ook geliefd bij dove schakers in Nederland en in het buitenland. Zo is oud-wereldkampioen Sergej Salov van de partij. Naast hem komen ook schakers uit Oekraïne, Duitsland en Engeland en vele Nederlandse schakers.

24 schakers zullen op zaterdag 16 maart 2019 tegen elkaar met tijdsklok schaken. De opening van Schaaktoernooi is om 10:00 uur. De eerste wedstrijd begint om 10:30 uur en zal tot 17:00 uur duren. Daarna zullen er prijsuitreikingen plaatsvinden en slottoespraken gehouden worden. De zaal van Het Gebarenplein van WeZoDo zal om 18:00 uur sluiten.

Iedereen is van harte welkom. Toegang is vrij.

De GWM-commissie Wim Maljers, Mark Schenk en Marco Zwanenburg.