Beste afdelingen, clubs, sporters, ereleden en andere geïnteresseerden, 

Momenteel zijn er gevolgen voor alle Nederlanders n.a.v. het corona virus.

De scholen zijn gesloten, bijeenkomsten van meer dan 100 mensen zijn verboden, mensen moeten waar mogelijk zoveel mogelijk thuis werken, we moeten vaak onze handen wassen en afstand van elkaar houden van zeker 1,5 meter. 
De overheid legt maatregelen op waar iedereen zich aan dient te houden, deze situatie kunnen we verslaan als we dit met 17 miljoen Nederlanders doen. 
Positief punt is dat de overheid meer rekening houdt met de dove/slechthorende doelgroep. Dit doen ze door het inzetten van een gebarentolk tijdens de persconferenties en ook tijdens de avondjournaals van 20.00 uur. Zo is ook alle informatie ook voor ons goed te volgen. 

Ook de sport wordt getroffen. 

Het ene na het andere sportevenement wordt geannuleerd, zowel binnen Nederland als daarbuiten. Ook de evenementen waar hard voor getraind is, zoals het WK volleybal, WK judo, WK golf, WK schaken en WK schieten zijn geannuleerd of uitgesteld. Onzekerheid is er nog over het WK atletiek en EK voetbal U21. Daarnaast heeft dit ook gevolgen voor de kwalificatie wedstrijden voor de Deaflympics 2021. 

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer al deze evenementen/wedstrijden ingehaald gaan worden. Zodra hier meer bekend over is, zullen we dit laten weten.  

Wij volgen de richtlijnen van de overheid en hebben alle activiteiten van de KNDSB op een laag pitje gezet. Het bestuur komt voorlopig niet bij elkaar en overlegt daar waar nodig via whatsapp of videobellen.
De mailbox office@kndsb.nl wordt dagelijks bekeken en indien gewenst wordt er gereageerd.. Verder kijken wij regelmatig op de website van NOC*NSF om te kijken wat hun advies is (zie https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport)
Of de ALV, die gepland was op 12 juni a.s., door zal gaan is nog onzeker. Wij zullen u hierover informeren zodra hier meer over bekend is. Wel kunnen we zeggen dat Adriaan van Wijde heeft aangegeven in deze crisissituatie het bestuur te blijven ondersteunen als penningmeester. Mocht u interesse hebben in de functie van penningmeester of iemand kennen die dit zou willen doen, dan kunnen sollicitaties gestuurd worden naar office@kndsb.nl.  

Het is vanuit de overheid de bedoeling dat velen van ons het corona virus gaan krijgen om zo een groepsimmuniteit te kunnen opbouwen waardoor de kwetsbaardere mensen beschermd kunnen worden. Een uitleg over wat groepsimmuniteit in NGT: https://www.gebarencentrum.nl/bibliotheek/nieuwsberichten/uitleg-hoe-groepsimmuniteit-werkt/ 

Wij als bestuur van de KNDSB spreken de hoop uit dat de mensen die door het virus worden getroffen snel en volledig zullen herstellen. 

Voor nu, volg de laatste informatie vanuit de overheid, volg hun adviezen op, blijf op de hoogte en gebruik gezond verstand. Zoveel mogelijk thuis blijven is verstandig maar het is niet verboden om naar buiten te gaan. Zeker nu het warmer gaat worden en het zonnetje steeds vaker gaat schijnen is het raadzaam om lekker naar buiten te gaan. Ga lekker even (hard)lopen, fietsen, skeeleren of beweeg op een andere manier om zo gezond mogelijk te blijven. 

Namens het bestuur van de KNDSB,

Jeroen Jansen

voorzitter