Door de coronacrisis konden sporters aan geen enkel wedstrijden deelnemen. Het heeft wel geduurd dat de sporters weer mogen deelnemen aan wedstrijden en/of trainingen. Na versoepelingen van maatregelen konden er weer gesport worden.

Hieronder wat berichten van onze sporters.

Elaine den Exter – NK Atletiek 2020 in Utrecht

Afgelopen weekend was de atletiekbaan in Utrecht het toneel van Nederlands Kampioenschappen, georganiseerd door Atletiekunie. Elaine den Exter heeft zich ingeschreven op sprintonderdelen, 100m en 200m. Zaterdag 29 augustus stond 100m op het programma. Doordat Elaine als 8e werd ingeschreven, mocht ze pas in de halve finale starten. In 1 van 3 halve finales moest Elaine al opnemen tegen toppers o.a. Naomi Sedney en Jarmile Samuel. Beste 2 van serie en 2 tijdsnelsten mogen naar de finale. Ondanks trage start spurtte Elaine in haar serie als 3e (12.20sec) over de finish en haar tijd bleek goed genoeg te zijn om als 2e tijdsnelste naar de finale. Bijzonder moment, want er staat nu een atlete die auditief beperkt is in de finale.

In de finale stonden er 4 atleten die Internationaal meedoen, en zijn zelfs topsporters. Met Nadine Visser, Marije van Hunenstijn, Naomi Sedney en Jarmile Samuel staat Elaine er mooi tussen. Net niet, maar trots mag Elaine zijn met haar tijd 12.21sec en 8e plaats. Vooraf werd er al eens omgeroepen dat er 2 Europese kampioene in de finale staan, waarvan Elaine bij de Dovensport.

Elaine geheel rechts en met dank aan Atletiekunie

Op zondag 30 augustus stond 200m op het programma. Na loting en indeling is een droom die uitgekomen is. Sta je in een serie waar je op moet nemen tegen een groot kampioene Dafne Schippers. In serie kwam Elaine niet verder dan 4e plaats en eindigde als 12e van Nederland. Ze liep wel een PR, maar door ietsje teveel meewind +2.4 (norm +2.0) wordt die tijd niet officieel erkend als NR. Op foto staat Elaine geheel links, midden Naomi Sedney en rechts Dafne Schippers.

Met dank aan Atletiekunie

Marc Stouten – Regiokampioenschap van Amsterdam

Marc Stouten is gewoon doorgegaan met trainen, ook tijdens de coronacrisis. Wielrennen is 1 van weinige sporten waarbij je gerust door kan trainen, desnoods in je eentje. Het vergt wel veel van je zelfdiscipline. Marc heeft dat en heeft in de maand Augustus aantal wedstrijden gedaan en aantal keren gewonnen. Afgelopen weekend was er een regiokampioenschap van Amsterdam. Als lid van Wielervereniging Amsterdam heeft Marc ingeschreven op 2 onderdelen. Bij de eerste moet je in bezit zijn van basislicentie en daarbij moet Marc 18 rondes rijden, in totaal 45 kilometer. Daar won hij na een sprint. In totaal legde hij 45km af in 1 uur 5 minuten en 22 seconden. Kleine 2 uurtje later met wedstrijdlicentie deed Marc mee aan 50+ categorie. Om 1e plaats strijden was niet meer mogelijk door ontsnapping van 1 renner. In de laatste ronde waren er nog 18 renners bij elkaar en stonden ze klaar om te sprinten. Marc als sprinter zou in staat zijn om 2e te worden, maar werd helaas klem gereden en moest hij genoegen nemen met 8e plaats.

Met dank aan fotograaf Hans Steekers

Nederlands Doven Elftal tegen Alphense Boys

Aanvankelijk zou Nederlands Doven Elftal oefenen tegen een voetbalteam uit Gouda, maar door de corona is het geannuleerd. Gelukkig sprong Alphense voetbalclub in de bres om zodat NDE alsnog kan oefenen. De wedstrijd verliep gelijk opgaande en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Op 53e minuut scoorde Alphense Boys een doelpunt, maar afgekeurd wegens buitenspel. Lange tijd leek het erop dat het bij briluitslag blijft. Uiteindelijk in 85e minuut scoorde de voetballer van Alphense Boys de winnende goal. Nederlandse Doven Elftal verloor weliswaar met 1-0 maar is ervaring rijker geworden. Het traject richting Deaflympics 2021 is begonnen. Komende tijden gaat het team vaker met elkaar trainen en oefenwedstrijden spelen. Pas in lente 2021 gaat Nederland eerst uit spelen tegen België en dan thuis tegen Duitsland.

Eerstvolgende oefenwedstrijd is op 9 september tegen Golden Boys in Weesp. Meer info volgt via facebook KNDSB Voetbal.

Ralph van Houwelingen terug op de baan

Na lange blessureleed van 2 jaar is Ralph van Houwelingen weer teruggekeerd op de atletiekbaan. Op zaterdag 22 augustus deed hij mee aan onderdeel 3000m bij AtH Trackmeeting in Eindhoven. Op onderdeel 3000m is Ralph de wereldrecordhouder met tijd 8 minuten 18 seconden. Maar, bij terugkeer na blessure was het meer een test om te kijken hoe het gaat. Zonder druk en stress!

Een meer dan tevreden (en terecht) Ralph na het lopen van zijn 3.000 baanwedstrijd. Door de stevige wind en nog te weinig kracht / snelheid hebbend bleef de tijd flink achter bij zijn laatst gelopen tijden op deze afstand maar dat is logisch. Met 8.44.46 is dit een goed start – meetpunt om verder op te bouwen. Fijn dat hij weer een baanwedstrijd heeft gelopen! Hij eindigde als 4e.

Ralph liep met nummer 358. Met dank aan fotograaf Johan Klomp