Op zaterdag 26 en zondag 27 februari vond er een Nederlands Kampioenschap Indoor Atletiek plaats in Apeldoorn. Alle atleten van Atletiekunie konden eraan meedoen. Elaine den Exter, lid van Rotterdam Atletiek, slechthorend, deed altijd mee aan Nederlands Kampioenschappen. Atletiekunie hanteert altijd gelimiteerde aantal sporters per onderdeel.

Zo is het bij 60m sprint maximaal 40 atleten. Er waren meer dan 50 inschrijvingen dus werden er hoop atleten teleurgesteld. In de eerste ronde zijn er 5 series elk 8 atleten. Om naar halve finale te mogen moet je bij eerste 4 eindigen of anders bij eerste 4 tijdsnelsten. Elaine kwalificeerde in 1e ronde als 3e door naar halve finale met tijd 7.85sec. Halve finale is helaas weer eindhalte geworden. Ze kwam niet binnen als eerste 2 lopers, en zat ook niet bij 2 tijdsnelsten. Met tijd 7.82sec eindigde Elaine als 15e van Nederland.

Halve Finale 60m Sprint – Elaine den Exter liep op baan 7

Bij 200m sprint stond limiet op max 24 atleten en er waren meer dan 40 inschrijvingen. Elaine was 1 van 24 atleten die werden toegelaten. 24 atleten werden verdeeld over 3 series. 6 tijdsnelsten kwalificeren voor de finale. Tijd van Elaine werd geklokt met de tijd van 25.89sec en genoteerd als 8e tijd. Geen finale maar wel 8e van Nederland.

Elaine is 1 van sporters die vol en serieus in voorbereiding is voor de Deaflympics dat van 1 tot 15 mei 2022 plaatsvindt in Braziliaanse stad Caxias do Sul. Meer nieuws over Deaflympics volgt nog!

Auditief beperking (Doof/Slechthorend/CI….) en toch mee kunnen doen aan Nederlandse Kampioenschap van reguliere sportbond. Het kan! Meer willen weten over Atletiek? Mail gerust naar arjen.hoogerwerf@kndsb.nl