Nog paar dagen en dan vertrekt Nederlands Deaflympics Team naar Caxias do Sul voor 24e Deaflympics. Voor het eerst in Zuid-Amerika. Afgelopen zondag 24 april was er een ploegenpresentatie. Het werd gehouden op het terrein van S.V. Utrecht United. Voorzitter van S.V. Utrecht United werd hartelijk bedankt door Boris Pavloff.

Daarna was het tijd om sporters te voorstellen aan aanwezige publiek. Eerst werd Elaine den Exter, Albert Westerhof, Jari Wollrabe en Marc Stouten voorgesteld en korte interview werd afgenomen door Boris. Afsluitend kwam Nederlands Doven Elftal. Aanvoerder Gert-Jan Roelofsen mocht woord doen. Vervolgens werden stafleden voorgesteld. Erika Bloemkolk voor PR Overige Sporten en Communicatie en Rohald de Jong voor PR Voetbal. Als laatste kwam Arjen Hoogerwerf als Chef de Mission op podium. Na een speech en dankwoord werd ook bekendgemaakt wie de vlaggendrager wordt bij de openingsceremonie van 24e Deaflympics. Judoka Jari Wollrabe heeft de eer om namens Nederland de vlag te mogen dragen.

Jari draagt de vlag bij Openingsceremonie

Daarna was er tijd voor fotosessies en afgesloten met hapjes en drankjes.

Voorafgaande de presentatie was er een uitzwaaiwedstrijd tussen Nederlands Doven Elftal en oud-spelers van NDE. Het was een leuke weerzien van oud-spelers onderling. Na 3x 20 minuten spelen was eindstand 9-0 voor Nederlands Doven Elftal.

Alle sporters en begeleiders hebben kledingpakket ontvangen van Klupp Sportswear.