Bij golf voor doven en slechthorenden hebben we in Nederland een paar internationale toppers. Zoals Leonie Warringa en Charles Mikkers. Bij de vorige wereldkampioenschappen in 2014 eindigden ze beiden in de top 3 van de wereld in hun klassen. Binnenkort zijn er weer wereldkampioenschappen. Deze keer wordt het in Denemarken gehouden van 22 juli tot 29 juli. KNDSB afdeling wil weer een afvaardiging sturen naar deze wereldkampioenschappen. Maar dat is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend en dat komt doordat er weinig geld is.

Daarom heeft KNDSB afdeling golf een sponsorgolfdag georganiseerd in de hoop voldoende gelden binnen te halen zodat selectiespelers ernaar toe kunnen. Deze selectiespelers zijn net als het vorige WK Leonie en Charles.

Dankzij samenwerking met deze selectiespekers, Leonie, Charles en ook onze bondscoach Annemieke den Goederen, is deze sponsorgolfdag een groot succes geworden. We organiseerden namelijk een pro-am wedstrijd. Een pro-am wedstrjd betekent dat pro´s samen golfen met amateurs. Een pro per team die verder uit 3 amateurs bestaat. Een pro is iemand die lesgeeft. Er waren 48 deelnemers, bestaande uit 36 amateurs en 12 pro´s.. Er was heel veel gezelligheid en er werd ook gestreden om de dagoverwiniing.  Wat het nog meer bijzonder maakte, was dat UGC de Pan (bij Utrecht) de gastheer was van deze wedstrijd. Hun baan behoort bij de top 5 van Europa. Het is inderdaad een prachtige baan. Echt een genot om erop te spelen, vond iedereen.

Alle deelnemers kregen ook een mini-cursus in gebaren. Het leuke was dat alle deelnemers verplicht waren om op een paar plekken op de golfbaan tijdens de wedstrijd te gebaren in plaats van praten. Iedereen deed hun best. Sommigen vonden het moeilijk en anderen hadden er minder moeite mee. Er was ook een prijs voor de beste gebaarder van deze dag. Superleuk!

Iedereen was enthousiast. Dankzij deze warme steun hebben Leonie en Charles nog meer zin gekregen om ons land te vertegenwoordigen bij de wereldkampioenschappen!

IMG_0747 IMG_0804 IMG_0494 IMG_0685