In onze zoektocht naar een nieuwe bondscoach is deze gevonden in Raymond Lantinga. Hij is geen onbekende bij de KNDSB. Hij had eerder van mei 2017 tot juni 2021 ons Nederlands Doven Elftal (NDE) onder z’n hoede.

Hij is uit meerdere inzendingen gekozen vanwege z’n opgedane kennis en ervaringen met het NDE. Daarnaast achten hij hem in staat een nieuw elftal bij elkaar te brengen en klaar te stomen voor het Europees Kampioenschap Voetbal in juni 2024 in Izmir, Turkije. Na de lessen die wij uit Summer Deaflympics in Brazilië vorig jaar getrokken hebben, is het nu taak aan Raymond met z’n uitgebreide netwerk het NDE verder aan te vullen en te verjongen tot een volwaardige selectiegroep van minimaal 25 spelers.

Nederlands Doven Elftal (NDE)

Het NDE is het nationale voetbalelftal voor doven en slechthorenden. Het speelt al sinds 1926 interlands tegen andere nationale voetbalteams voor doven en slechthorenden, vriendschappelijk en op Wereld- en Europese Kampioenschappen en op Deaflympics (Olympische Spelen voor Doven). Om hieraan mee te mogen doen dient de sporter een minimale gehoorverlies van 55 dB aan het beste oor hebben. Derhalve is het niet alleen voor doven maar ook slechthorenden en CI-dragers. Wil je meer info over ons? Mail dan je vraag naar office@kndsb.nl