WK bowling voor doven en slechthorenden in München gaat van start van 1 Augustus tot en met 12 Augustus 2023. Na enkele dovencompetities en toernooien werden de 6 beste dames en heren geselecteerd aan de hand van gemiddelde score, en uitgezonden door de KNDSB (Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond). Na bekendmaking van deelnemers gingen enkele zelfs naar Frankrijk of Italië of Zomerleague om te bowling als “Hoogtestage”. Ze zijn uiterst gemotiveerd, en bij bondstrainingen worden de Technieken en houdingen door Bondscoaches Farida Pascoal en Andrea Homan bijgeschaafd.


Het behalen van wereldkampioenschap bowling vereist een grondige voorbereiding, zowel fysiek en mentaal. Enkele aspecten van de voorbereiding die essentieel zijn van een bowler op dit niveau: Technische vaardigheden, Fysieke conditie, Mentale voorbereiding, Strategie en tactiek, Competitie-ervaring en Teamondersteuning. In de tussentijd werden er geld binnengehaald, en dankzij sponsors, werkgever, vrienden, familie en kennissen is de financiële barometer flink gestegen, en kunnen we gerust met zijn allen volledig op de WK Bowling concentreren. Hiervoor onze hartelijke dank, ook aan NBF (Nederlandse Bowling Federatie) voor support. Dankbrief aan Sponsors en Fondsen is hier te lezen: dankbrief


Alle bowlers uit hele wereld komen bijeen in Hotel H2 in München. Het ligt aan de Olympische park, waar in 1972 Olympische Spelen werd gehouden. Bowlinghal Dream-Bowl Palace ligt vlakbij München en is een van de grootste bowling-hal van Europa met 52 banen. Daar strijden zowel de dames als heren om de dag op de onderdelen Singles, Doubles, Trios, Teams en Master.

Op 1 augustus vertrekken we om 08:08 uur met snelle ICE225 trein van Amsterdam naar München, en hopen op 13 augustus met trofee terug te komen. Teammanager Toine en tolk Roselinde rijden met busje, die door NBF is aangeboden, op en neer om bowlingballen en koffers te transporteren.
Spelers hoeven dan alleen met rugzak te reizen, en komen dan heerlijk uitgerust aan.

Programma kun je volgen op website: www.wdbc-munich2023.de

Mocht je ons alsnog willen sponsoren, graag doneren:
Crowdfunding via KNDSB: https://koninklijke-nederlandse-doven-sport-bond.kentaa.nl/
Crowdfunding via Unieksporten: https://www.unieksporten.nl/crowdfunding/940/deelname-wk-bowling-munchen