Donderdag 25 januari 2024 waren namens KNDSB voorzitter Boris Pavloff en Arjen Hoogerwerf bij NOC*NSF. Zij spraken met Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitster NOC*NSF en Raymon Blondel, vicevoorzitter en tevens voorzitter Nationaal Paralympisch Comité. Tijdens deze ontmoeting spraken we over de rol van de KNDSB en de betekenis van Deaflympics voor ons. Ook hadden wij het over onze visies op het verhogen van sportdeelname van mensen met een ernstige auditieve beperking.

De aanvraag tot aansluiting bij NOC*NSF als geassocieerde werd overhandigd aan Anneke van Zanen-Nieberg, welk positief is ontvangen. Zij gaf aan dat zij blij is dat wij graag bij NOC*NSF willen horen. Ook biedt dat volgens haar een podium voor KNDSB om zo gezamenlijke samenwerking met de reguliere sportbonden te bevorderen en versterken.

Alvorens het voorgelegd wordt aan de Algemene Vergadering met 77 sportbonden van NOC*NSF op 27 mei 2024, zal KNDSB als organisatie eerst nog aan bepaalde kwalificatie-eisen moeten voldoen. Tevens zal er een sportbeleidsplan voor de komende jaren geschreven moeten worden. Ook ziet NOC*NSF graag dat er (meer) vrouwen in ons bestuur komen. Daar gaat het bestuur in de komende tijd aan werken.