In 2016 zou het een mooie zomer worden. Qua temperatuur was het goed te doen en uiteraard de laatste week was het voor veel mensen naar wens met de tropische temperaturen. Dat maakte veel mensen tevreden. Ook voor de KNDSB was het een mooie zomer.
Het kantoor ging voor het eerst sinds tijden een maand dicht. Waardoor wij bestuursleden ons weer op konden laden voor een nieuwe en mooi seizoen.

Maar het sporten ging gewoon door. Albert Westerhof die naar het WK Judo in Turkije ging. De golfers die naar Denemarken gingen voor het WK. Ook hadden we een wielrenner die een week Belgie verbleef voor het EK wielrennen. En als laatste onze atletiek afdeling die naar Duitsland ging met 4 jeugdige sporters op het EK atletiek voor de jeugd.

Op alle van deze evenementen werden medailles gehaald. Albert werd wereldkampioen Judo. Leonie werd vice wereldkampioen golf. Charles behaalde de altijd vervelende vierde plaats. De prestatie is er niet minder om.Dan onze wielrenner die op de tijdrit en wegwedstrijd goud heeft gepakt en dus 2 keer Europees kampioen is. Op het EK atletiek voor de junioren werden meerdere medailles behaald. Elaine pakte op de 100 meter en op de 200 meter goud. Lucinde behaalde goud op het hoogspringen, zilver met speerwerpen en brons met verspringen. Ralph pakte zilver op de 5000 meter en de 1500 meer en debutant Lejon mocht brons om zijn nek hangen na een goede 200 meter.

In totaal heeft Nederland dus met alle takken van sport 12 medailles binnen geharkt. Dat is met recht een zeer goede zomer te noemen. De sporters, juist ja deze sporters hebben veel in zich zelf geïnvesteerd. Hard gewerkt bij hun eigen club. Met hun eigen trainers. Schema’s opgesteld en ga zo maar door. Niets werd aan het toeval overgelaten. En ja dan mag het resultaat er voor de sporters zijn. Well done en gefeliciteerd allemaal met jullie titels.

Maar dit hebben jullie niet alleen gedaan. Wat dachten jullie van trainers, afdelingsbestuursleden en ouders. Heel veel tijd is hier in gaan zitten. Dit was niet voor iedereen altijd even makkelijk. Dus het is ook een groot compliment voor jullie hoe jullie dit hebben bewerkstelligd en ondanks de druk hier goed mee om zijn gegaan. Trots overheerst. We hebben goede sporters, maar ook goede begeleiders en bestuursleden. Dit smaakt natuurlijk altijd naar meer. En wie weet wordt het ook meer.Het bestuur wil jullie allen feliciteren met de behaalde prestaties. Op naar een volgende mooie zomer.

Hartelijke groet van het bestuur van de KNDSB