Harold van Ineveld, 41 jaar, is per direct aangesteld als bondscoach voor de Nederlands Voetbal Elftal.

‘Ik ben zeer verheugd deze uiterst interessante en eervolle baan als bondscoach te hebben gekregen en ik ga dan ook vol energie deze uitdaging aan binnen de bond. Na jarenlange ervaring in het top-amateur voetbal en bij een BVO, zowel jeugd als senioren, als voetbaltrainer en als Hoofd Jeugd Opleiding bij diverse organisaties denk ik voldoende kennis en kwaliteiten te bezitten om met alle voetballers gericht te kunnen gaan werken.

Internationaal heb ik ervaringen opgedaan als trainer/coach en manager in de Verenigde Staten en ben ik met diverse voetbalteams door Europa en Noord-Amerika gereisd om deel te nemen aan sterke internationale toernooien en Cups. Ik ben een persoon met een behoefte aan leiding nemen en met een krachtdadig organisatievermogen in een prettige sfeer.

Ik ben een natuurlijke leider die bereid is hard te werken voor het team en de organisatie. Ik vind het plezierig met spelers en staff om te gaan en hen te inspireren hun eigen top te halen en dat vol te blijven houden. Ik heb mij de afgelopen jaren bekwaamt in veel onderdelen en facetten van het trainersvak en de bedrijfstak voetbal, met als doel meer te kunnen betekenen voor voetballers. Ik ben klaar voor de uitdagingen die ons de komende jaren staan te wachten, zoals de kwalificaties, het EK en op langer termijn andere interessante toernooien’.