SponsOORloop en NK 10 kilometer samen op 1 dag in Dordrecht afgelopen zondag 30 oktober 2016. Het was wederom een gezellige en succesvolle dag geweest. SponsOORlopers hebben heel goed hun best gedaan om zoveel mogelijk gelden binnen te halen op 3 afstanden, 5km, 10km en Halve Marathon. In totaal is er een prachtige bedrag van EUR 4.000 binnengehaald. Niels Meijer, lid van het hoofdbestuur van de KNDSB, nam een cheque in ontvangst. Opbrengst komt volledig ten goede aan TeamNL Deaflympics 2017.

sponsoorloop-1Bij 10 kilometer afstand was er een Nederlands Kampioenschap. Dit jaar hebben we al een NK Marathon en NK Halve Marathon gehad. In totaal hadden er 16 lopers opgegeven voor het NK. 6 dames en 10 heren. Helaas moesten 3 hardlopers zich geblesseerd afmelden. Speciaal voor de hardlopers heeft de organisatie van Drechtstadloop voorste rij gereserveerd voor NK-lopers. Heel speciaal, maar ook heel erg spannend voor de lopers. Om 14:30 uur klonk het startschot en 13 hardlopers gingen zoevend van start. Zo snel en eigenlijk veel te snel, want sommigen moesten meteen aan de rem trekken, anders zouden ze de finish niet meer kunnen halen. Zo begon de wedstrijd ook.

sponsoorloop-2Als eerste loper, en zelfs van SponsOORloop, kwam Patrick Cromsigt binnen met een supergoeie tijd van 36 minuten en 32 seconden. Dat is ook zijn PR geworden. Hierdoor is hij de Nederlands kampioen geworden. Zijn 2e dit jaar, naast Marathontitel. Ruim 7 minuten later kwam Arno Mulder verrassend binnen als 2e. Hij bleef Frank Veugen 1 minuut voor, die 3e is geworden. 40 seconden later kwam Silvana Dell’Era als snelste van het NK-damesveld. Met sterke tijd van 45 minuten en 26 seconden is mocht ze dit jaar voor de 3e keer NK kampioen noemen, naast Marathon- en Halve marathontitel. Het was echt strijden wie 4e heren wordt. Het ging tussen Robert Markus en Ko ter Linden. Ko had bij snelle start zijn kruit verschoten, waardoor Robert Markus hem alsnog voorbleef. Verschil was maar halve minuut. Ruim 10 minuten later na Silvana kwam Monique van Duijnen als 2e dame binnen. Niet lang daarna kwam Leo Bruggeman als 6e binnen. Hij bleef zijn vrouw Sandra Bruggeman nog net voor, die als 3e dame is gefinished. Yvette Lentink kwam nog net binnen 1 uur binnen en eindigde als 4e en riep dat Niels nog eraan komt. Niels Meijer van DSV Kennemerland kwam totaal stuk over de lijn met een tijd net iets boven 1 uur. Als laatste kwam Jeroen Jansen binnen.
uitslagen-nkNa cheque-overhandiging in Grand Cafe Dordts Genoegen zijn de prijzen uitgereikt door niemand minder dan onze atlete Lucinde Wiersema.

sponsoorloop-3

sponsoorloop-4

Daarna was er een speciale huldiging ingepland voor de kampioenen van het NK Marathon, die op 10 april dit jaar is gehouden in Rotterdam. De uitreiking werd gedaan door Frances Gallimore van de organisatie SponsOORloop. Ze vindt het een hele eer om echte kampioenen te mogen huldigen. Zo heeft ze Patrick Cromsigt en Silvana Dell’Era korte interview afgenomen.

sponsoorloop-5

Ook in andere plaats werd hardgelopen. In Etten-Leur  bij Marathon Brabant deden er aantal ZBSD-lopers mee. Marga de Boer en Ad de Bruijn deden de halve marathon. Ad finishte met een tijd van 2 uur 1 minuten. Marga was in haar nopjes dat ze de finish heeft gehaald. Nieuwe aanwinst Brent Wever liep wel een snelle tijd.

uitslagen-nk-1

Bron: KNDSB afdeling Atletiek