Op zondag 18 december heeft Ralph in Waalwijk een mooi resultaat behaald door Brabants Kampioen Cross bij de Senioren te worden. Deze wedstrijd is pas op een later moment op Ralph zijn wedstrijdagenda toegevoegd, omdat Ralph in oktober enkele wedstrijden had gemist. Met zijn deelname aan dit Brabants Kampioenschap wilde Ralph extra wedstrijdritme op doen in voorbereiding op de Sylvestercross op Oudejaarsdag in Soest.

Met ruim 80 deelnemers stond Ralph aan de start van deze cross over vier ronden van 2350 meter. Deelname stond open voor atleten uit alle provincies, maar binnen deze wedstrijd werd het Brabants kampioenschap voor lopers uit Brabant gehouden. Het parkoers bestond uit lange grastukken, zandpaden, bospaden en enkele korte, steile heuvels.
Een vijftien minuten voor de start was er nog enige zorg, omdat Ralph last kreeg van zijn rug. Maar de klachten belemmerden niet zijn deelname. Na het startschot was Ralph goed weg en er vormde zich al snel, onder toedoen van Ralph zijn clubgenoot Wesley van der Gouw, een kopgroep van vier lopers waaronder Ralph.

Bij het ingaan van de 2e ronde nam de sterke Lars Gerritsen de kop over en verhoogde het tempo. Ralph reageerde alert door gelijk in Lars zijn spoor mee te gaan. Halverwege de 2e ronde waren ze nog met drie lopers over. Bij het ingaan van de 3e ronde nam Ralph de kop over en hield het tempo hoog. Bij het verlaten van het bos in de 3e ronde had Lars Gerritsen de kop weer over genomen en alleen Ralph kon hem nog volgen. Dit betekende voor Ralph dat als hij deze positie kon behouden Brabants kampioen zou worden, omdat Lars geen lid is van een Brabantse atletiek vereniging en/of woonachtig is in Brabant.

Gezamenlijk gingen ze de laatste ronde in. In de laatste 500 meter lagen ze nog bij elkaar, maar op het moment dat Lars versnelde schoot het bij Ralph in zijn rug waardoor hij in een lager tempo moest gaan lopen. Gelukkig was Ralph zijn voorsprong op de nummers twee en drie groot genoeg om als tweede Overall en als eerste Brabander te finishen. De 9.400 meter volbracht Ralph in 30.18 minuten. Dat de Overall overwinning terecht kwam bij Lars was meer dan verdiend, want hij was de sterkste van de twee.

dsc_4726Kopgroep in het bos

dsc_4736Ralph bovenaan een klim in het bos