EK ZAALVOETBAL 2018  AMSTERDAM GEANNULEERD

Bilthoven, 25 januari 2016

Geen EK zaalvoetbal in eigen land. Dat is de uitkomst die het hoofdbestuur met pijn in het hart heeft moeten nemen. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een toptoernooi van te maken, behalve de financiën.

Het is in deze periode, waarin KNDSB het financieel heel zwaar heeft, niet verantwoord om dit evenement door te zetten. Het hoofdbestuur heeft diverse partijen benaderd, maar al deze partijen wensten geen geld in het EK zaalvoetbal te steken.

Een goedkopere variant van het toernooi is besproken. Maar ook voor deze variant zouden er te weinig financiële middelen beschikbaar zijn gekomen.

De EDSO betreurt het dat Nederland de organisatie heeft teruggegeven, maar toont begrip voor het feit dat de financiële middelen beperkt zijn.

Het doorgaan van het toernooi zou een te groot financieel risico voor de KNDSB met zich meebrengen. Zelfs een faillissement behoorde tot de mogelijkheden. Dat is wat het hoofdbestuur beslist niet wil en is daarom tot het droevige besluit gekomen. Wij hopen natuurlijk dat een ander lid van de EDSO de organisatie op zich zal nemen. Nederland zal zich moeten kwalificeren voor het hoofdtoernooi door een kwalificatietoernooi te spelen.