Op zaterdag 14 april 2018 was er een bowlingclinic, georganiseerd door Jack Edelaar bij Lucky’s bowling in Warmond. Doel is om geld binnen te halen voor de selectieleden, die aan bowling EK zullen deelnemen. Bowling EK wordt gehouden van 23 mei 2018 t/m 2 juni 2018 in München te Duitsland.

Bij bowlingclinic leerden we hoe de oliemachine eruit zag van binnen en hoe het werkte.

Ook mochten we van dichtbij de banen bekijken aan de zijkant hoe de oliepatroon lag.

Er waren 4 verschillende oliepatronen en we moesten de opdrachten doen om te ondervinden hoeveel feet er zou liggen. We kregen 20 minuten de tijd om te raden welk oliepatroon het zou zijn.

En toen kwam de overheerlijke lunch, veel verschillende soorten stokbroodjes met verschillende beleg. Tijdens de lunch legde Jack uit welke oliepatronen er lagen.


Om 13.30 uur mochten wij bij elk oliepatroon een wedstrijdgame gooien. Wie het hoogste gooit, boven diens eigen gemiddelde, heeft gewonnen. De prijzen waren voor een man en een vrouw een gratis bowlingclinic bij Jack Edelaar. En Lucky’s bowling bood 4 bonnen waar je gratis 2 uren kan bowlen bij Lucky’s bowling. En verder nog 1 prijs voor degene die stabiel gooide. Al met al vele prijzen! Het was ook erg gezellig. Onderlinge contacten tussen horenden en doven/slechthorenden waren er. En dat is ook het mooie! Bedoeling was om meer bekendheid te geven over doven. Voor ons een succesvolle dag!

Met vele dank aan Jack Edelaar voor het beschikbaar stellen van het gratis bowlingclinic en ook vele dank aan Lucky’s bowling voor de gratis baanhuur.

Het is zo’n succes dat we van plan zijn om het weer te willen organiseren met regelmaat en op andere plaatsen. Hou dus de website in de gaten en wie weet, tot ziens!