Een publicatie van Jari Wollrabe in Doof.nl is niet onopgemerkt gebleven binnen de KNDSB. Direct is er contact gelegd voor kennismaking. De KNDSB is werkelijk onder indruk van wat een judotalent Jari Wollrabe zich ontwikkeld.

Even voorstellen! Jari Wollrabe is van het geboortejaar 2004 en in bezit van een bruine band. Woonachtig in Oosterhout en doet al jaren judo, sinds zijn 6e jaar,  bij verschillende judocentra. Bij 3 teams welteverstaan. Zijn vaste plek is in Hank en Breda onder leiding van voormalig WK-judoka Srecko Culo uit Bosnië-Hercegovina. Daarnaast traint hij ook bij Regionaal Talent Centrum Berlicum waar hij getraind wordt door Jo Gevers. Ook traint hij bij club Lanaken in België.

Al met al traint Jari minstens 10 uur per week. Mede door vele trainingen speelt hij ook veel toernooien en vooral in het buitenland. Vanwege lidmaatschap bij judoclub Lanaken is hij veel te vinden in België. Zo werd hij Belgisch Kampioen U15 -66kg. Ook heeft hij over heel 2018 een ongeslagen status bij alle Belgische toernooien waar hij eraan deelnam. Over heel 2018 al 14 internationale titels w.o. in Venray, Sindelfingen, Anwerpen.

Vorig week bij Hainaut Cup in België werd hij eerste en bij totale ranking in België had hij een ongeslagen status. Gewonnen in Izegem, Ippon Trophy Antwerpen, Wavre, Judo Tori. Daarvoor nam hij deel aan zeer groot internationale toernooi in Warschau, Polen. Zeer hoog aangeschreven toernooi. Judotalenten uit heel wereld namen deel aan dit prestige toernooi. Eerste ronde had Jari een bye en bij tweede tegen een sterke Pool ging er iets mis bij zijn aanval waardoor hij in houdgreep viel. Dit toernooi staat bekend als European Champions League voor de jeugd. U16, U18 en U21. Er deden dan veel Nationaal kampioenen mee.

Afgelopen weekend had hij wel wat geleerd hoe het niet moet in Warschau. In Mostar, een beroemde plaats in Bosnië-Hercegovina deed Jari mee aan Borsa Open bij categorie U15 -66kg. Borsa Open staat bekend als 1 van de grootste toernooi, ook hoog aangeschreven met meer dan 1000 deelnemers uit 30+ landen. Via sterke tegenstanders uit o.a. Montenegro, Bosnië-Hercegovina en Kosovo bereikte Jari wel de finale waar hij nipt verloor.

Het is toch al bijzonder dat Jari zoveel titels weet te winnen. Hij is in 2018 Provinciaal Limburgs-, Zuid-Nederlands-, Vlaamse-,  Belgische kampioen geworden. Ook met teams.  2e plaats Open West-Brabant, 3e plaats in Kroatie (Split). Bij Dutch Open verloor Jari in de herkansingsfinale. In zijn categorie zit hij in Top 10 van Nederlands Kampioenschap. Zeer fanatieke judoka met ambities. Zo heeft Jari ook gezegd dat hij ooit Deaflympisch kampioen wilt worden. Ondertussen wordt hij ook in de gaten gehouden door Judo Bond Nederland.

De KNDSB is ontzettend blij dat Jari voor Nederland kiest en hoopt hem te zien schitteren samen met Albert Westerhof bij het Europees Kampioenschap Judo voor doven en slechthorenden in Brasschaat te België volgende jaar oktober. Ongetwijfeld zal Jari Wollrabe als 1 van de jongste deelnemen aan dit toernooi. Het gaat om ervaringen opdoen die hij goed kan gebruiken om later te oogsten. Een veelbelovende talent voor de toekomst!!!

1e plaats Jari Wollrabe

2e plaats Jari Wollrabe