Op zaterdag 15 juni 2019 was er open bowlingtoernooi met clinic, georganiseerd door de

KNDSB afdeling bowling in samenwerking met NBF (Nederlandse Bowling Federatie) en met de omnivereniging Liever Sportiever uit Arnhem, dit om o.a. nieuwe bowlingleden te werven. Clinic kon doorgaan dankzij het stimuleringsbudget van Grenzeloos Actief (uitgekeerd via NOC*NSF). Na de intense voorbereidingen was het zover!

‘s Morgens rond kwart over 9 kwamen we binnen in het bowlingcentrum De Schelmse Brug, gelegen in de bosrijke omgeving van Arnhem. In totaal hadden 24 personen opgegeven om mee te doen. In werkelijk waren er 23 personen, doof / SH,  gekomen. Daarnaast waren er 2 bestuursmensen van KNDSB afdeling bowling,  5 vrijwilligers en 2 tolken present.

Na de kennismaking met elkaar en het nuttigen van een kop thee of koffie konden we om 10 uur naar de zaal gaan waar Annemieke Bouwmeester (voorzitter KNDSB afdeling bowling) een presentatie over basisprincipe van bowling gaf. Wendy de Wachter (wedstrijdsecretaris KNDSB afdeling bowling) hanteerde hierbij de werking van de beamer waardoor iedereen duidelijk op de grote scherm konden zien. Het was duidelijk uitgelegd hoe het bowlen in elkaar zat.

De klok wees om half 11 aan. Hierna konden de deelnemers bowlingschoenen aantrekken en juiste bowlingbal uitzoeken, uiteraard met behulp van de vrijwilligers. Er waren 11 bowlingbanen beschikbaar. Per vier a vijf deelnemers was er een vrijwilliger die ze een en ander konden vertellen hoe ze moesten doen. De deelnemers waren serieus en wilden zo goed mogelijk doen. Het was niet makkelijk. Dit duurde ongeveer een half uurtje.

Tegen 11 uur begonnen we met de wedstrijd, 3 games bowlen…. Een aantal konden er wat van maar er waren ook een aantal bij die nog steeds moeite hadden om goed te mikken. Hier en daar waren er strikes en spares te bespeuren. Iedereen was erg enthousiast. Wendy hield de uitslagen bij….

Tegen kwart voor 1 waren we klaar en daarna hadden ze tijd om na te praten, wat te eten en te drinken. Er waren een boel deelnemers die zo happy voelden om mogelijk lid te worden bij een van de 7 bowlingverenigingen voor Doven die Nederland kent.

Tegen kwart voor 1 waren we klaar en daarna hadden ze tijd om na te praten, wat te eten en te drinken. Er waren een boel deelnemers die zo happy voelden om mogelijk lid te worden bij een van de 7 bowlingverenigingen voor Doven die Nederland kent.

Het was reeds kwart over 1 toen we met z’n allen terugkeerden naar de zaal. Op de tafel waren er intussen door de 2 vrijwilligers de vele prijzen uitgestalleerd waardoor de deelnemers verrast waren. Annemieke vertelde verder over de KNDSB en bowlingverenigingen, informatie doorspelen aan de deelnemers. Hierna was er prijzenuitreiking. Er waren in totaal 65 strikes. De hoogste aantal strikes bij de mannen ging naar Lucien van Riel (8x)  en bij de vrouwen Tanja van Diepen en Jeannette van Veen (5x) Ze konden de prijzen uitzoeken. Vervolgens kregen alle deelnemers, uiteraard op volgorde van de stand van de 1e  naar naar de laatste, de prijs uitzoeken. Vervolgens kregen alle deelnemers informatie per papier uitgereikt hoe ze lid konden worden. Daarnaast is Liever Sportiever van plan de tak bowling in het leven te roepen zodat ze met een team mee konden doen aan de Dovencompetitite Bowling….

Het was een zeer geslaagde en nuttige dag, ook dankzij de inzet van de vrijwilligers Nando Petersen, Frank Braan (allen van DBC Purmerend), Edwin Munne, Robin van Vliet en Hennie Rijpert (allen van B.C. Het Zuiden). Alle deelnemers konden met blije gezichten en met de prijs bij zich naar huis gaan. De klok wees inmiddels om half 3 aan als iedereen was vertrokken…

Foto album: https://photos.app.goo.gl/CBV1n4XJ4qgt31PN9