Het Open Nederlands Kampioenschap voor Masters (ONMK) werd gehouden in Rotterdam. Deze 19e editie van de ONMK korte baan was een historische met een recordaantal inschrijvingen van 181 verenigingen uit 15 landen. Er waren ruim 4.600 starts, inclusief 490 estafettes met deelnemers in de leeftijd van 19 tot en met 92 jaar.

Zeven zwemmers van ZPV Hieronymus (Roosendaal), waaronder Bart de Bruijn (19 jaar), kwamen in actie. Het was zijn eerste deelname van Open Nederlands Kampioenschap.

Bart zwom een nieuw PR op de 100m schoolslag (1.12.50) maar werd helaas nipt 4e van Heren 20+. Op de 100m wisselslag haalde hij een hele seconde van zijn PR af!

De dag werd afgesloten met een estafette. Dit keer de 4×50 meter vrij gemengd. In de estafette zwom Bart in een splittijd van 0.26,16. Het team mocht een zilveren medaille bijschrijven.

Na de laatste afstand (estafette) moest hij gelijk naar huis, om op tijd te komen voor het bijwonen van de sportgala in zijn woonplaats, Etten-Leur. Want hij is genomineerd voor sporter voor het jaar 2019, maar helaas niet gewonnen, maar voelt geen verliezer maar trots op zijn nominatie.

De volgende dag: De twee afstanden, 50 meter vrije slag en 50 meter schoolslag waren zijn tijden een fractie langzamer dan zijn inschrijftijden. Steeds PR halen bij sprintafstand is altijd lastig. Alles moet kloppen tijdens de explosie zoals bij het starten, het keren, het tikken.

Kortom: Bart was wel tevreden gezien twee keer PR op 4 individuele afstanden.