Afgelopen week was er voor 7e keer een Deaf Champions League futsal in Vigevano (nabij Milaan) in Italië.
Er deden 24 mannenteams en 13 vrouwenteams uit verschillende landen mee op het goed bezochte toernooi.

Helaas deed dit keer geen team uit Nederland mee op het toernooi. Wel waren paar Nederlanders actief voor buitenlandse teams, waaronder twee keepers Önder Akbaba en Ahmed Hersi, de voormalige keeper van GDVV Martinistad. Ahmed won met United DC uit Zwitserland de stafschoppenserie van I.K. Surd Gothenburg uit Zweden met Önder in de wedstrijd om 5e en 6e plaats.

De grootste nieuws is het wel dat andere Nederlander een DCL 2020 heeft gewonnen! Jack Castelijns (de oud-speler van GDVV Martinistad en ADSV) won met GSS Potenza uit Italië in de finale met 5-3 van CDS Huelva uit Spanje.
Daarmee is hij de eerste Nederlandse mannelijke speler die de DCL wint!

Ook kreeg Jack de andere prijzen in ontvangst, hij is de topscorer van het toernooi met 16 goals! Hij blijft maar doorgaan met waar hij goed in is, dat is doelpunten maken!
Daarnaast is hij ook opgenomen in All Stars team van het toernooi.

Jack Castelijns, namens de KDNSB van harte gefeliciteerd met de winst en de bekers! Het is heel erg knappe prestatie! Wij zijn trots op jou!

Bij de vrouwentoernooi won GTSV Essen uit Duitsland voor tweede keer op rij de DCL. Ze versloegen CDC Altadorre uit Spanje met 7-3.
Leuk weetje: ADSV-speelster Henrianne Jansen speelde vorig jaar voor GTSV Essen en won toen als eerste Nederlandse vrouwelijke speelster de DCL en nu Jack als mannelijke speler. Nu komt de vraag: Welke eerste Nederlandse team gaat binnenkort de DCL winnen? Hopelijk wel gauw!