Een bijzondere mijlpaal in het bestaan van de dovensport! TOG (Tot Ons Genoegen) viert haar 100e verjaardag. TOG is 1 van oudste dovensportvereniging van Nederland. Sterker nog, het is de oudste nog actieve sportvereniging van en voor gehandicapten in Nederland. 

Dat het 100-jarig jubileum van TOG samenvalt met Covid-19 heeft veel plannen in de war geschopt. Toch kan dit bijzondere feit niet onopgemerkt voorbijgaan. Dinsdag 30 maart vindt om 13:00 uur de feestelijke opening plaats van de fototentoonstelling ‘Amsterdamse Doven Schaakclub TOG 100 jaar’ in de school Kentalis Signis aan de Jan Sluijtersstraat 9. Dove leerlingen openen op spectaculaire wijze de tentoonstelling. Na alle feestelijkheden zal de tentoonstelling het land door gaan langs scholen voor dove en slechthorende leerlingen en verschillende instellingen. 

Tentoonstelling en het EK Schaken in Amsterdam
Van 18 t/m 22 oktober 2021 vindt het EK Schaken voor doven plaats in Amsterdam. Ook tijdens het EK, dat TOG organiseert voor de KNDSB (Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond) en het ICCD (International Chess Committee of the Deaf), is de de fototentoonstelling te zien. In verband met Covid-19 is het nog niet zeker of dit in het Dovenonmoetingscentrum aan de Stadhouderskade of in de Zuiderkerk zal zijn.  

Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond feliciteert Amsterdamse Doven Schaakclub met haar 100 jarig bestaan. Een prachtige vereniging met zeer rijke historie. 100 jaar is behaald door liefde en inzet voor sporttak en belangeloze samenwerking binnen de vereniging. Een groot voorbeeld voor alle verenigingen. Op naar 125 jaar!!!

Voor meer informatie en/of foto’s kunt u mailen naar tog@swda.nl 

De oprichters TOG (C. Hellingman – J.J. Siezen – P.A. Schouten, die in het midden achter de klokken zaten.) met de leden.
Feestcomite TOG 15 jaar
Bestuur en leden TOG vierden 30-jarig bestaan van TOG op 30 maart 1951.
TOG- schakers Hans, Harm, Mark, Jan en Geert in Gotenburg (Zweden) voor het jubileumtoernooi vanwege het 50-jarig bestaan van de dovenschaakclub ‘Tornet’ in 1985. (Harm Terpstra en Geert Goinga waren lid van TOG in de 80-jaren. Voorheen waren ze lid van de -ter ziele gegaan- dovenschaakclub Martini uit Groningen.)
Laatste foto van het TOG kerstsamenzijn van het bestuur, leden en partners in 2019