Het heeft geduurd maar het gaat komen. Eerst zou het WK Judo voor Doven en Slechthorenden plaatsvinden medio April 2020. Door COVID-19 pandemie werd uitgesteld naar oktober 2020 en wederom uitgesteld naar april 2022. Vanwege Deaflympics is het WK naar voren gehaald. Het is de Franse organisatie gelukt om het evenement door te laten gaan. De 1e Wereldkampioenschap Judo wordt gehouden in Franse voorstad Versailles. Historische plaats waar menigeen de geschiedenis kent van de Zonnekoning Lodewijk 14e.

In het sportcentrum Montbauron komen ruim 26 landen uit het hele wereld met ruim 160 judoka’s bij elkaar om tegen elkaar te strijden om wereldtitels. Namens Nederland doet Albert Westerhof en Jari Wollrabe mee.

Albert komt uit in categorie -60kg. Zijn toernooi begint op donderdag 28 oktober vanaf 09:00 uur. Albert wordt gecoacht door Wietse Swart. Daarnaast gaat Stefan Greuter ook mee als sparringpartner.

Jari Wollrabe komt zelf uit in categorie -81kg. Hij begint pas 1 dag later, op vrijdag 29 oktober. Srecko Culo gaat Jari coachen. Wilco Robben gaat mee als sparringpartner.

WK Organisatie heeft aangegeven dat wedstrijden ook live worden uitgezonden

Albert’s toernooi donderdag 28 oktober 2021 vanaf 08:00/09:00 uur

Jari’s toernooi vrijdag 29 oktober 2021 vanaf 08:00/09:00 uur

Er is nog niks bekends over wie tegenstanders zijn en loting voor Albert vindt plaats op woensdag 27e na de weging. Jari op 28e. Zodra meer bekend is, wordt het gepost op Facebook van de KNDSB.

Beide judoka’s hebben niet makkelijk gehad afgelopen 1,5 jaar door COVID-19 beperkingen. Ondanks dat hebben ze wel kunnen voorbereiden, maar is moeilijk te zeggen wat de verwachtingen zijn op het WK.

De KNDSB wenst beide judoka’s heel veel succes en plezier op het WK. Daarnaast dankt de KNDSB onderstaande fondsen voor genereuze steun aan onze judoka’s.